• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandRóżności
  • Search
  • Print view

dziwna mata od MAS...

Off-Topic

Moderators: Alkasyn, SamboR

Post a reply
9 posts • Page 1 of 1

dziwna mata od MAS...

by Godeyes » May 11th, 2017, 12:07 pm

Hey

Niedawno pytałem Was o najlepsze waszym zdaniem maty do grania. Poradziliście MASowe, więc zakupiłem taką z mgla.pl
Strona, którą się kierowałem przy wyborze wygląda tak: http://mgla.pl/produkt/war-game-mat-48x ... ct-5,15126
Na stronie MAS wygląda to tak: http://shop.microartstudio.com/war-game ... -1194.html
Fotki innych graczy wyglądają tak: http://infinitytheforums.com/forum/topi ... aming-mat/

Czyli jak na razie wszystko wygląda tak samo. Tymczasem mata jaką ja otrzymałem wygląda tak:
Image

Czyli ma zupełnie inną kolorystykę niż na wszystkich zdjęciach... spotkaliście się z czymś takim ?
Czy to jest jakaś inna wersja tego wzoru (MAS mat District 5) ? A jeśli tak to czmeu nigdzie jej nie można znaleźć ?
Gość z mgly napisal mi, ze nie jest przekonany co do mojego zdjecia bo to "moze byc kwestia swiatla" i on nigdy nie widzial tej maty w wersji "szarej" (czyli takiej jak na zdjeciach mgly i MASu) :suicide:

Będę wdzięczny za jakiekolwiek info
weryfikuje.pl
Image
Godeyes

Has liked: 0 time
Been liked: 18 times

Re: dziwna mata od MAS...

by Nuada Airgetlam » May 11th, 2017, 12:46 pm

Odpowiedź masz na zdjęciu #3 z Mgły - balans bieli. Mata jest fioletowawa, na zdjęciach produktowych uznano to za jeden z najczęstszych błędów balansu bieli i skręcono do czystych szarości. Użytkownicy robiąc zdjęcia pewnie robili podobnie / automaty robiły za nich.

IMO możesz zwrócić bo zdjęcia poglądowe nie przedstawiają produktu. Poza tym masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyn w krajach Unii.
Threefold Brush Studio - commission painting services. Cheap! Fast! Gorgeous! (pick two ;)). We ship our works worldwide.
Nuada Airgetlam

Been liked: 20 times

by Errhile » May 11th, 2017, 1:59 pm

Tu masz moją reckę tej maty z pierwszego wypustu: http://www.data-sphere.net/micro-art-studios-infinity-gaming-mat/.
Nawet na moich zdjęciach są różnice w odcieniu, a był to ten sam aparat i ta sama mata: kwestia oświetlenia.

Oczywiście, jeśli produkt, Twoim zdaniem, nie odpowiada temu, co Mgła oferuje i co w związku z tym spodziewałeś się otrzymać - nie szczyp się i zwracaj zakup.

Ja bym jeszcze na wszelki wypadek zrobił więcej zdjęć (i screeny ze strony MAS oraz Mgły) i zapytał MAS co oni o tym myślą.

Miałem kiedyś partię podstawek (z tym, że kupowane bezpośrednio u nich, nie w Mgle) do których nie dosypano / źle dosypano barwnik - wada w sumie kosmetyczna, po pomalowaniu i tak nie widać (tyle, że w stanie surowym wyglądały, no, nieestetycznie). Napisałem do producenta w tonie "chłopaki, kontrola jakości się wam omsknęła, mnie to problemu nie robi, ale mówię, żebyście wiedzieli, że kiks zdołał wyjść do klienta" i jakoś parę dni później odbierałem paczkę z dobrze wybarwionymi podstawkami.
Znaczy, MAS się przejmuje jakością produktów i swoim odbiorem przez konsumentów (i słusznie).

Jestem mocno przekonany, że maty nie są produkowane przez samo MAS (tzn. przez ich pracowników, w ich siedzibie i na ich sprzęcie), tylko ktoś (i podejrzewam małe chińskie rączki). Mógł się jakiś kiks przez kontrolę jakości prześlizgnąć, i od producenta do zamawiającego i potem do dystrybutora i do Ciebie. Jeśli tak - wal z reklamacją.

Moim prywatnym zdaniem, mimo wszystko, tu jest kwestia rozbieżności kolorystyki wynikającej z oświetlenia, i do tego mieści się w normie (tzn. moja mata nie wygląda znacząco inaczej). Nie jest nieestetyczna, i z pewnością będzie się na niej świetnie grało. Ale to Ty masz być zadowolony ze swojej maty - moje zdanie ma tu pomijalne znaczenie.
They say there will be Heaven and the Fount of Kausar,
That there, there will be pure wine and honey and sugar
Fill up the wine cup and place it in my hand
(For) ready cash is better than a thousand credits.

- Rubayyat of Omar Khayyam, but it is a shoddy translation :(
Errhile

Has liked: 1821 times
Been liked: 413 times

by KędzioR_vo » May 11th, 2017, 2:13 pm

W zasadzie Errhile wyczerpał temat, pod wieloma względami, rzucił kilka celnych uwag i zgadzam się z nim.
Kwestia odbioru kolorów to rzecz subiektywna, także dla aparatu, acz i dla mnie mata z fot oficjalnych (czysta szarość) wygląda znacznie lepiej, niż w wersji Twojej (wpadająca w fiolet).
Masz prawo do zwrotu towaru i możesz z niego skorzystać - ale też mieszkasz na tyle blisko MicroArtu, że może warto nawet ich bezpośrednio spytać o to, czy Twoja mata odbiega od reszty z danej partii.
Nawet na najbliższym turnieju lokalnym będą pracownicy MAS, więc możesz wpaść zaprezentować podkład. Albo nawet zagrać ;)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by Godeyes » May 11th, 2017, 2:57 pm

Mgla wlasnie mi odpisala, ze rozmawiala z MASem i po prostu taka wersja wyszla z drukarni. Jak chce to moge zwrocic.

Jednak jestem lekko zszokowany, że moze byc tak gigantyczna roznica w kolorach miedzy tym co jest prezentowane na stronie a tym co realnie otrzymujemy. Dziwi mnie to tym bardziej, poniewaz taka niebieska mate znacznie ciezej dopasowac do kolorystyki makiet i figurek imo. Ta wersja "szaro-bezowa" (http://shop.microartstudio.com/images/M ... t_5_02.jpg) jest duzo bardziej neutralna...
No nic. Musze sie zastanowic czy zostawiac czy oddac...
weryfikuje.pl
Image
Godeyes

by Pierzasty » May 11th, 2017, 4:36 pm

Errhile wrote:Miałem kiedyś partię podstawek (z tym, że kupowane bezpośrednio u nich, nie w Mgle) do których nie dosypano / źle dosypano barwnik - wada w sumie kosmetyczna, po pomalowaniu i tak nie widać (tyle, że w stanie surowym wyglądały, no, nieestetycznie).

Mi przysłali swego czasu podstawkę "ze śmieciami" - jakiś żywiczny złom wrzucony w formę jako upychacz i zeszlifowany na płasko, zero ubytku strukturalnego ani nic, ale od spodu to zabawnie wyglądało :lol:

A co do dziwnych mat, to myślałem że chodzi o Bitewne Waginarium :v:
http://playmaty.pl/maty-do-gier-bitewny ... arium.html
Pierzasty

Been liked: 220 times

by Godeyes » May 12th, 2017, 10:57 am

Kędzior/Errhile dzięki za podpowiedź, żeby do nich się zgłosić osobiście. Nawet nie zauważyłem, że oni mają siedzibę jakieś 500m od mojej roboty :D
Dzis rano podjechałem do nich z matą - przyznali mi rację, że moja wersja odbiega dość mocno od zdjęć na stronie i zaproponowali wymianę na miejscu, na co z chęcią przystałem :) Co prawda inny wzór (Warehouse) ale też spoko.

Dzięki za odpowiedzi panowie - jak widać pomogły :)
weryfikuje.pl
Image
Godeyes

by KędzioR_vo » May 12th, 2017, 11:08 am

Godeyes wrote:Dzis rano podjechałem do nich z matą - przyznali mi rację, że moja wersja odbiega dość mocno od zdjęć na stronie i zaproponowali wymianę na miejscu, na co z chęcią przystałem :) Co prawda inny wzór (Warehouse) ale też spoko

No to super, cieszę się, że sprawa się pozytywnie wyjaśniła :)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by Errhile » May 12th, 2017, 12:06 pm

:)

No i znów plus dla MAS za podejście do rozwiązywania problemów.
Od dawna mówię: wtopa może się zdarzyć każdemu, ale klasę poznaje się po tym, jak ten ktoś sobie z wtopą poradzi.
They say there will be Heaven and the Fount of Kausar,
That there, there will be pure wine and honey and sugar
Fill up the wine cup and place it in my hand
(For) ready cash is better than a thousand credits.

- Rubayyat of Omar Khayyam, but it is a shoddy translation :(
Errhile

Has liked: 1821 times
Been liked: 413 times

Post a reply
9 posts • Page 1 of 1

Return to Różności

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]