• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowaneTrójmiasto
  • Search
  • Print view

25.06.- Part 6/6<Disasterpiece> ITS 200pts LI SPecOps 8XP

Moderators: Alkasyn, KędzioR_vo

Post a reply
20 posts • Page 1 of 1

25.06.- Part 6/6<Disasterpiece> ITS 200pts LI SPecOps 8XP

by KędzioR_vo » May 27th, 2017, 6:15 pm

Szósty turniej Dziewiątego Sezonu Ligi Pomorskiej Infinity - FINAŁ

6/6/6. Disasterpiece - klik dla muzyki

Image

Ruszamy na Ziemię.
Ostatnie misje to porażka. Mimo, że zdobyliśmy większość koniecznych danych, a inne zniszczyliśmy, to najwyraźniej ktoś był przed nami.
I teraz wracamy na matczyną Planetę naszej rasy.

Walczyć o przetrwanie.

(…)

NO ONE IS SAFE

(...)

Mój przyjaciel haker zginął.
Okazało się, że dosłownie kilka godzin po naszej ostatniej rozmowie wysłali go na jakąś misję i tam trafiła go zagubiona kula.

(…)

I’m not supposed to be here
I’m not supposed to be

(...)

Tym razem wszyscy świadkowie mają zginąć. Nikt nie może się dowiedzieć o planach Obcych.
Nie podoba mi się to, ale to nie ja będę dowodzić.
Żeby mieć nad nami kontrolę, po ostatnich kontrowersjach, leci z nami wysoki, ciemnowłosy żołnierz o oczach zimnych jak lód, który praktycznie jest niemową. Nikt nie posługuje się nazwiskami, więc zwą go IceCold.
Pasuje do niego.

Termin: niedziela, 25 czerwca 2017r.
Miejsce: sklep Shockland, ul. Słowackiego 37, Gdańsk - Wrzeszcz
Czas: start gier ok. 11:00, zapisy, ustawianie terenów itp od 10:30należy być na miejscu najpóźniej o 10:45.
W razie nieparzystej liczby graczy tym razem ja pauzuję.
Wejściówka 10zł na rzecz Ligi Pomorskiej.

Rozegramy 3 bitwy trwające po 90minut lub 3 tury.
Zagramy testowe Mistrzostwa PomoRza - zasady ITS Direct Action, armie na 200pkt, 4 SWC, LI (1 grupa) 2 rozpy, Spec OPS 8XP (bez wymogu malowania 100%)
Scenariusze losowane z:
1)Decapitation
2)Frontline
3)Supremacy
4)Anihillation
5)Transmission Matrix
6)Firefight

Zgodnie z nowymi zasadami ITS za każdy scenariusz można zdobyć maksymalnie 10 Objective Points, a stosunek własnych OP do tych wroga daje punkty meczowe, maksymalnie 3 na grę. Także można zdobyć 9punktów meczowych w turnieju.
Dodatkowy 1 punkt meczowy (rozstrzygający remisy) za wymalowanie 100% armii - czyli WSZYSTKO, łącznie z podstawkami, LoFem itp itd. Nie ma lekko.

Należy mieć przy sobie figurki (w tym miniaturkę cywila), kostki, miarkę, odpowiednie wzorniki oraz karty bądź tabelki z tajnymi celami, scenariusze i rozpiskę jawną oraz tajną w formie, która będzie czytelna dla przeciwnika.

W pierwszej bitwie gramy zgodnie z aktualnym rankingiem Ligi Pomorskiej (pierwszy z drugim, trzeci z czwartym itd.):
Image
Ewentualnie w razie pauzy ja odpadam z pierwszej bitwy. Plus osoby nie wpisane jeszcze do rankingu będą traktowane jak miejsca poniżej tabeli.
W kolejnych gramy według tabelki wyników (tzw. system szwajcarski - 1 z 2, 3 z 4, 5 z 6 itd). W razie nieparzystej liczby graczy osoba pauzująca (najbardziej spóźniona na turniej lub wylosowana w pierwszej grze, później osoba z najgorszym, aktualnym wynikiem) będzie dostawała ilość punktów zgodną z zasadami ITS.

Ten turniej będzie oficjalnie zgłoszony do rankingu ITS i tym samym musicie wszyscy mieć ITS Piny.
Proszę o potwierdzanie swojego przybycia poprzez wpis tutaj oraz w systemie ITS:
https://warcors.infinitythegame.com/event/7913

WSZYSCY, którzy chcą grać, MUSZĄ się w tym systemie wpisać!
W razie problemów z dołączeniem dawajcie znać, mogę Was zapraszać po numerze ITS.

ZAPISANI w systemie ITSowym:
1. Zielarz
2. Ghost
3. EdelUr
4. HanSolo
5. Jezus
6. Wojciech
7. Perzan
8. Narrander
9. Bananovitch
10. Suchy
11. Kreol
12. KR
...

Ogłaszam też dodatkowy Konkurs MAKIETOWY!
Start dziś, finisz wrzucania fotek 23 czerwca :)
Aby wziąć udział w zabawie, należy wymalować dowolny teren firmy Micro Art Studio, wrzucić fotkę na FB naszej Armii PomoRze z dopiskiem #MicroArtStudio #InfinityTheGame i przynieść go na finał sezonu, zobowiązując się również honorowo dostarczyć ten teren na Mistrzostwa PomoRza.
Wśród terenów wylosowane będą nagrody rzeczowe (zajawka tutaj). Warto się pobawić :)
Nawet jeśli nie posiadacie w domu terenów MAS to nie jest to powód do rezygnacji z udziału - można wypożyczyć te, które leżą w Shocklandzie, wymazać je i nie tylko mieć szansę na nagrodę, ale dodatkowo wprowadzić więcej kolorytu na nasze stoły :)

Image
Do dzieła!

I ostatnie ogłoszenie parafialne - przypominam, że do końca maja wejściówka na Mistrzostwa PomoRza jest tańsza. Zachęcam więc do wpłat i zgłoszeń, zwłaszcza, że pomoże nam to oszacować kwestie nagród. Nie wspominając o tym, iż dyshonorem byłoby nie reprezentować Pomeranii na domowym turnieju takiej rangi.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

Re: Part 6/6 - <Disasterpiece> ITS 200pts LI SPecOps 8XP

by Zielarz » May 29th, 2017, 8:29 pm

Hm...
Ja mam zagwostkę co do tego, jakie województwo reprezentuję...
25 będę, teren spróbuję pomalować na konkurs. Mnie etatowo nie działa zapraszanie przez stronę Infinity...
Zielarz

Has liked: 5 times
Been liked: 14 times

by Wojciech » May 30th, 2017, 11:45 am

Ale jak to termin 25 maj? Chyba 25 czerwiec?

Klikam I want to participate ale nie ma mnie na liście. Figurki robią fajne, ale to zapisywanie to jakaś pomyłka :)
Wojciech

Has liked: 42 times
Been liked: 26 times

by KędzioR_vo » May 31st, 2017, 11:15 am

Wojciech wrote:Ale jak to termin 25 maj? Chyba 25 czerwiec?

Oczywiście, błąd tak zwany czeski. Dobrze, że ktoś czasem czyta, co wrzucam :P

Wojciech wrote:Klikam I want to participate ale nie ma mnie na liście. Figurki robią fajne, ale to zapisywanie to jakaś pomyłka :)

Dwóm osobom się nawet udało ;) A ja mogę kolejnych zapraszać poprzez system, więc jeśli nie działa Wam dodawanie się, to ślijcie mi nr ITS na PMkę.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

Re: 25.06.- Part 6/6<Disasterpiece> ITS 200pts LI SPecOps 8X

by kashper » June 1st, 2017, 6:11 am

Niestety turniej jest dokładnie w dzień superfinału Topligi w Łodzi - nie będzie mnie. Ale Miłosz i Bartek powinni się pojawić.
kashper

Has liked: 0 time
Been liked: 47 times

by KędzioR_vo » June 9th, 2017, 8:28 am

Mamy na razie 8 osób zapisanych, wszyscy potwierdzeni w systemie ITSowym. Przypominam, że kolejni zainteresowani też muszą się tam dopisać - albo poprzez stronkę CB, albo poprzez moje zaproszenie, ale wtedy chcę PM z nr ITS.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Narrander » June 9th, 2017, 7:43 pm

Poślesz mnie zaproszenie? F6111.
Chyba, że mnie nie chcecie :P
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by Perzan » June 20th, 2017, 8:20 pm

Ghost, przypominam się z moim Fidayem - weźmiesz mi? Z góry dzięki!
:haqq: Your friendly neighbourhood Fiday
Perzan

Has liked: 225 times
Been liked: 27 times
  • Website

by 0-Ghost-0 » June 20th, 2017, 9:11 pm

Spoko już pakuję żeby nie zapomnieć .
0-Ghost-0

Has liked: 0 time
Been liked: 8 times

by KędzioR_vo » June 21st, 2017, 7:46 am

Dobrze, popieram troskę o figurki innych ;)

A tymczasem przypominam zainteresowanym po raz czterdziesty ósmy, że trzeba się zarejestrować w systemie ITS. Pamiętacie o tym, Panowie Banany, StrangeJoury, Ruczyny i reszto Mości Infiniciaków? :P

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by SuchyBWT » June 24th, 2017, 9:31 am

Zapisz proszę. Mam jakieś trudności z zapisaniem się w ITSie, ale będę dalej próbował.
KOLEJNY PUNKT DLA NAS BWT KOCHANA !

AND THEY SHALL KNOW NO FEAR
SuchyBWT

Has liked: 6 times
Been liked: 9 times

by KędzioR_vo » June 24th, 2017, 2:29 pm

SuchyBWT wrote:Zapisz proszę. Mam jakieś trudności z zapisaniem się w ITSie, ale będę dalej próbował.

Zapisałem - mamy jedenastkę.
Także pauzuję w pierwszej grze, chyba, że ktoś jeszcze zamierza wpaść? ;)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by KędzioR_vo » June 25th, 2017, 6:49 pm

Ależ ten czas pędzi - oto i kolejny miesiąc, kolejny turniej i kolejny sezon za nami!
Mi się dziś udało idealnie dostosować grę do nazwy spotkania - Disasterpiece :D

A oto i wyniki, jeśli ktoś miał punkcik z malowania, to w nawiasie jest dopisana ilość pkt z bitew. Zrobiło to tak naprawdę różnicę tylko Danielowi, za to sporą, bo z miejsca 11 wskoczył na 8 :)

1 KreoL G9414 9 29 504
2 zielarz A7253 7 (6) 21 423
3 0-Ghost-0 P5962 7 (6 ) 18 188
4 Narrander F6111 6 (5) 17 480
5 Bananovitch I5149 6 (5) 17 119
6 Perzan P0787 5 (4) 13 382
7 jesus Z8237 4 (3) 11 362
8 EdelUr D9816 3 (2) 7 285
9 Hansolo J7140 2 12 77
10 KedzioR_vo Z3427 2 9 200
11 Suchy O1858 2 8 280
12 Wojciech J E4593 0 4 90

Ładnie zakończyliśmy sezon z tuzinem graczy. To cieszy, podobnie, jak i nowe twarze :)
Z tym, że w Shocku nie ma sensu robić gier na więcej osób, więc musimy przyjąć, że nasz maks tam to 13 osób i o obecności w razie czego będą decydować zapisy.

Z przemyśleń turniejowych - zagrałem dziś jednostkami, którymi nie gram, jak AzRa'il FB, albo gram rzadko, jak Zhayedan Breaker Rifle. No i żadna z tych jednostek nie pokazała, by w przyszłości miało być z nimi lepiej.
Zhayedan na papierze wygląda nieźle, Marksmanship jest fajny, połączenie tego z amunicją Breaker powinno boleć. Ale kostki go nie cierpią i on po prostu nie trafia. Poszedł na spalonego Cuttera Bananowego na 1 życiu. Trafiałem na 12 trzema kostkami, TAG na 9. Zhayedan zginął. W drugiej grze próbowałem nim zabić Jezusowego Intrudera bez covera, stojącego w zasięgu poniżej 16 cali - bez trafień :? Szok, że tą bitwę Zhay przeżył i nawet niechcący normal rollem zabił Bandytę. A finał...
Krakot wbija się blisko mej strefy, no to wysuwam Zhayedana, trzy kosteczki na 15 kontra jedna na 11. Zhay ginie :cry:
Chyba muszę mu nadać imię. Takie, jak nieoficjalny nickname jednostki - Zjebany.

A co do grubego - AzRa'il coś tam postrzelał, walczył dzielnie z Cutterem Banana nim padł, czy nawet coś ubił Jezusowi i przetrwał jedną bitwę (wtedy poszalał, niszcząc Jaguara, Mobilkę, dwóch Alguacili). Ale w finale z Suchym padaka godniła padakę. Aż z ciekawości wbiłem cyferki w Dice Calculatora. Bo zaraz po tym, jak w mojej aktywnej zginął Zhayedan w wymianie ognia z Krakotem, o czym pisałem wyżej, i w związku z ogólną słabą sytuacją i małą ilością rozkazów zaryzykowałem i AzRa'il wychylił się na 2 Rodoków z czteromałpiego linka - Shotguna i HMG. Shotguna w zasięgu 8-16 cali przyjmowałem na klatę, trafiał na 9, HMG nie miał covera, więc oba strzały w zasięgu +3 pakowałem w niego. AzRa'il dostał 3 trafienia i zginął. W jednym, moim rozkazie. Jak wychodzi z przeliczeń kalkulatora, Rodok z HMG miał 1,99% szans, by wklepać Azziemu 2 rany, plus Shotgun miał 40,71% szans, by wklepać kolejną.
A jako, że działo się to zaraz po rozkazie, w którym Zhayedan miał 72,3% szans, że ubije Krakota, względem 8,04% szans w drugą stronę, to mam wrażenie, że ...
:suicide:
Kostki nie lubiły dziś tych moich ćwoków.

Skończyłem narzekać :P

W każdym razie sorry, bez Fidaya po prostu nie da się grać ;)
Na milszą końcówkę całkiem słodka fotka:

Image

I tutaj całkiem sporo kolejnych.

A zaraz pełne wyniki Ligi, kasiora itp w temacie odpowiednim ;)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Wojciech » June 26th, 2017, 10:22 am

Dzięki za grę! No, teraz już może być tylko lepiej! :P
Ja postawiłem, w sumie z braku czasu na cokolwiek ostatnio, na identyczną rozpiskę, jak dwa turnieje temu. Jak zawsze duża podstawka Lunokhoda nie daje mu większych szans na przeżycie, zawsze tak go wystawię, że dupa mu zza winkla świeci. No, trzeba się nauczyć tego wystawiania figurek na stole, no ale człowiek mądry po szkodzie :)

A co do szans z kostek, to ciągle uważam że sineater czy dronka z TR jest lepsza od dwa razy droższego Intrudera ze snajperką. Ale... i tak kupie model, bo zawsze przecież można się mylić hehehe...
Wojciech

by jezus » June 27th, 2017, 11:09 am

Dzieki za wspolne granie! Bylo jak zwykle mega, pomimo ze pierwsze dwie gry to byla droga przez meke...

Przegrana z Narranderem rozumiem, zagralem durnie i mi sie nalezalo ;)
Ale z gry z Kedziorem nie moge przebolec mojego nieogarniecia z HVT i roznicy 3pkt po podliczeniu zabitych...

Wojciech, wszystko kwestia praktyki a Lunokhod i Intruder to super jednostki. Tylko po prostu nie do wszystkiego. Podczas tego wyjscia Tomcatem w 1 turze tez po oblaniu WIP'a na wykrywanie mojego Bandyty miales opcje spalenia go Intuitivem - nie podpowiedzialem tego bo jestem spinatorem i nie chcialem miec usmazonego Bandyty. Mam nadzieje, ze mi kiedys wybaczysz :)
Corregidor's Crimson 93
jezus

Has liked: 56 times
Been liked: 48 times

by Narrander » June 27th, 2017, 11:22 am

jezus wrote:Przegrana z Narranderem rozumiem, zagralem durnie i mi sie nalezalo ;)

Oj tam durnie, po prostu grałem na swoich terenach i szło mi lepiej XD

Ale ogólnie Nomadzi nieźle pocisneli, szczególnie mój snajperski duet (poza drugą grą, ale to się nie liczy!). Rozwalenie Skiavro w reaktywnej było conajmniej dobre, nawet bardziej niż rozłożenie mobilki w reaktywnej XD

Dzięki piękne za wszelkie gry i możliwość przypomniena sobie zasad XD
(No i słabi jesteście, w sezonie w którym moim celem było zlamienie zająłem 3cie miejsce :P Shame on You!)

Pzdr.
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by KędzioR_vo » June 27th, 2017, 11:25 am

Jezus wrote:Ale z gry z Kedziorem nie moge przebolec mojego nieogarniecia z HVT i roznicy 3pkt po podliczeniu zabitych...

Istotnie, nasza gra była bardzo wyrównana w mordowaniu. Choć i ja nie mogę przeboleć pewnych kwestii, na przykład tego, że Twój Intruder przeżył, choć leciało w niego mnóstwo ołowiu, a w mojej ostatniej turze nie miał covera, gdy ostrzeliwałem go dwa razy AzRa'ilem i raz Zhayedanem ;)

Może następnym razem się wymordujemy jeszcze ładniej :D

Jezus wrote:Podczas tego wyjscia Tomcatem w 1 turze tez po oblaniu WIP'a na wykrywanie mojego Bandyty miales opcje spalenia go Intuitivem - nie podpowiedzialem tego bo jestem spinatorem i nie chcialem miec usmazonego Bandyty. Mam nadzieje, ze mi kiedys wybaczysz :)

W kwestii podpowiadania, to po Mistrzostwach Polski w Chełmży, gdzie zdarzało mi się ludziom przypominać o różnych opcjach/zasadach...

Alkasyn wrote:A co do Warcorowania zasad: Nie bądź świętszy od papieża :P CB mówi, żeby pozwolić ludziom popełniać błędy, bo to element gry :)

Także trzeba zachować zdrowy umiar ;) Nie widzę problemu w przypomnieniu przeciwnikowi o użyciu Command Tokenów czy zasadzie specjalnej jednostki, ale podpowiadanie rozwiązań taktycznych na to, jak pomóc zabić swoje jednostki, zostawmy WarCorom na nauki gry ;)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Wojciech » June 27th, 2017, 11:41 am

Myślałem o tym, wiedziałem że teścik trzeba zdać. A oblałem chyba trzy czy cztery Interventorem przecież na misję... i jakoś byłem przeświadczony że i to mi się nie uda :) Tomcat nie ma jakiegoś kosmicznego WIPa. Dobra, szkoda gadać.
A lunokhod ma myślę spory potencjał, można mu dać przecież (jak nie kłamię) Interventorem B2 w ARO, czy Marksmanshipa, do tego miśki wystawić mogłem tak by Twój podchodzący Intruder z HMG dostał z przytulenia. Było tyle opcji o których zawsze wiem, ale po fakcie :) Jeszcze Cię rozwalę!
Wojciech

by Perzan » June 27th, 2017, 10:42 pm

Narrander wrote:Ale ogólnie Nomadzi nieźle pocisneli, szczególnie mój snajperski duet (poza drugą grą, ale to się nie liczy!).

Dziękuję, dziękuję :D

Kolejny TAG zabity w cc, już coraz bardziej ogarniam jak to (w miarę) bezpiecznie robić. Kolejny raz także okazuje się, że w tej grze często lepiej zrobić mniej niż za dużo.
:haqq: Your friendly neighbourhood Fiday
Perzan

Has liked: 225 times
Been liked: 27 times
  • Website

by jezus » June 28th, 2017, 1:59 pm

Wojciech wrote:[...]i jakoś byłem przeświadczony że i to mi się nie uda :)

Zrozumiale, ale sam fakt ze bys zadeklarowal Intuitiva wymusilby na mnie rozkmine typu "miec nadzieje, ze nie zda WIPa, czy jednak asekuracyjnie zrzucic kamo i mu strzelic/Dodgowac". Czasami w tej grze mozna tez niezle poblefowac :)

KędzioR_vo wrote:[...]ja nie mogę przeboleć pewnych kwestii, na przykład tego, że Twój Intruder przeżył, choć leciało w niego mnóstwo ołowiu, a w mojej ostatniej turze nie miał covera, gdy ostrzeliwałem go dwa razy AzRa'ilem i raz Zhayedanem ;)

Wiem jak to jest. Trawa zawsze zielensza u sasiada jest ;)

A, i jeszcze
Narrander wrote:(No i słabi jesteście, w sezonie w którym moim celem było zlamienie zająłem 3cie miejsce :P Shame on You!)

Ja tam z innymi Nomadami zawsze moge przegrywac. I tak wygrywaja Nomadzi wiec... Trzeba sie wspierac, zwlaszcza po tym jak Aleph rozwalil nam La Forja(ch*e)
Corregidor's Crimson 93
jezus

Has liked: 56 times
Been liked: 48 times

Post a reply
20 posts • Page 1 of 1

Return to Trójmiasto

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]