6/6/6. Disasterpiece - klik dla muzyki
Ruszamy na Ziemię.
Ostatnie misje to porażka. Mimo, że zdobyliśmy większość koniecznych danych, a inne zniszczyliśmy, to najwyraźniej ktoś był przed nami.
I teraz wracamy na matczyną Planetę naszej rasy.
Walczyć o przetrwanie.
(…)
NO ONE IS SAFE
(...)
Mój przyjaciel haker zginął.
Okazało się, że dosłownie kilka godzin po naszej ostatniej rozmowie wysłali go na jakąś misję i tam trafiła go zagubiona kula.
(…)
I’m not supposed to be here
I’m not supposed to be
(...)
Tym razem wszyscy świadkowie mają zginąć. Nikt nie może się dowiedzieć o planach Obcych.
Nie podoba mi się to, ale to nie ja będę dowodzić.
Żeby mieć nad nami kontrolę, po ostatnich kontrowersjach, leci z nami wysoki, ciemnowłosy żołnierz o oczach zimnych jak lód, który praktycznie jest niemową. Nikt nie posługuje się nazwiskami, więc zwą go IceCold.
Pasuje do niego.
Termin: niedziela, 25 czerwca 2017r.
Miejsce: sklep Shockland, ul. Słowackiego 37, Gdańsk - Wrzeszcz
Czas: start gier ok. 11:00, zapisy, ustawianie terenów itp od 10:30należy być na miejscu najpóźniej o 10:45.
W razie nieparzystej liczby graczy tym razem ja pauzuję.
Wejściówka 10zł na rzecz Ligi Pomorskiej.
Rozegramy 3 bitwy trwające po 90minut lub 3 tury.
Zagramy testowe Mistrzostwa PomoRza - zasady ITS Direct Action, armie na 200pkt, 4 SWC, LI (1 grupa) 2 rozpy, Spec OPS 8XP (bez wymogu malowania 100%)
Scenariusze losowane z:
1)Decapitation
2)Frontline
3)Supremacy
4)Anihillation
5)Transmission Matrix
6)Firefight
Zgodnie z nowymi zasadami ITS za każdy scenariusz można zdobyć maksymalnie 10 Objective Points, a stosunek własnych OP do tych wroga daje punkty meczowe, maksymalnie 3 na grę. Także można zdobyć 9punktów meczowych w turnieju.
Dodatkowy 1 punkt meczowy (rozstrzygający remisy) za wymalowanie 100% armii - czyli WSZYSTKO, łącznie z podstawkami, LoFem itp itd. Nie ma lekko.
Należy mieć przy sobie figurki (w tym miniaturkę cywila), kostki, miarkę, odpowiednie wzorniki oraz karty bądź tabelki z tajnymi celami, scenariusze i rozpiskę jawną oraz tajną w formie, która będzie czytelna dla przeciwnika.
W pierwszej bitwie gramy zgodnie z aktualnym rankingiem Ligi Pomorskiej (pierwszy z drugim, trzeci z czwartym itd.):

Ewentualnie w razie pauzy ja odpadam z pierwszej bitwy. Plus osoby nie wpisane jeszcze do rankingu będą traktowane jak miejsca poniżej tabeli.
W kolejnych gramy według tabelki wyników (tzw. system szwajcarski - 1 z 2, 3 z 4, 5 z 6 itd). W razie nieparzystej liczby graczy osoba pauzująca (najbardziej spóźniona na turniej lub wylosowana w pierwszej grze, później osoba z najgorszym, aktualnym wynikiem) będzie dostawała ilość punktów zgodną z zasadami ITS.
Ten turniej będzie oficjalnie zgłoszony do rankingu ITS i tym samym musicie wszyscy mieć ITS Piny.
Proszę o potwierdzanie swojego przybycia poprzez wpis tutaj oraz w systemie ITS:
https://warcors.infinitythegame.com/event/7913
WSZYSCY, którzy chcą grać, MUSZĄ się w tym systemie wpisać!
W razie problemów z dołączeniem dawajcie znać, mogę Was zapraszać po numerze ITS.
ZAPISANI w systemie ITSowym:
1. Zielarz
2. Ghost
3. EdelUr
4. HanSolo
5. Jezus
6. Wojciech
7. Perzan
8. Narrander
9. Bananovitch
10. Suchy
11. Kreol
12. KR
...
Ogłaszam też dodatkowy Konkurs MAKIETOWY!
Start dziś, finisz wrzucania fotek 23 czerwca
Aby wziąć udział w zabawie, należy wymalować dowolny teren firmy Micro Art Studio, wrzucić fotkę na FB naszej Armii PomoRze z dopiskiem #MicroArtStudio #InfinityTheGame i przynieść go na finał sezonu, zobowiązując się również honorowo dostarczyć ten teren na Mistrzostwa PomoRza.
Wśród terenów wylosowane będą nagrody rzeczowe (zajawka tutaj). Warto się pobawić
Nawet jeśli nie posiadacie w domu terenów MAS to nie jest to powód do rezygnacji z udziału - można wypożyczyć te, które leżą w Shocklandzie, wymazać je i nie tylko mieć szansę na nagrodę, ale dodatkowo wprowadzić więcej kolorytu na nasze stoły

Do dzieła!
I ostatnie ogłoszenie parafialne - przypominam, że do końca maja wejściówka na Mistrzostwa PomoRza jest tańsza. Zachęcam więc do wpłat i zgłoszeń, zwłaszcza, że pomoże nam to oszacować kwestie nagród. Nie wspominając o tym, iż dyshonorem byłoby nie reprezentować Pomeranii na domowym turnieju takiej rangi.
PozdRawiam