Mroczyslaw wrote:Zawsze uwazalem ranking za cos co jest dla ludzi ktorzy uczestnicza w turniejach badz lubia kompetetywny aspekt gry.
Brak zrozumienia pozostalych jest tutaj, heh... zrozumialy;)
Dla wielu kompetetywnych graczy jednak samo istnienie rankingu to za malo - po co grac, jezdzic na turnieje, cieszyc sie jakas pozycja, skoro sam algorytm rankingowy nie ma sensu i jest bardzo podatny na wypaczenia. Stad wydaje mi sie pewien odplyw graczy z gry do innych systemow ktore maja to lepiej ogarniete ORAZ mniejsza frekwencja na dwudniowkach. Graczy zainteresowanych takim rodzajem wspolzawodnictwa zwyczajnie wywialo.
IMO to niedobrze. Gra powinna byc zadowalajaca zarowno dla graczy lubiacych rywalizacje jak i graczy wolacych np kampanijny tryb gry. Czesto slyszalem od tych pierwszych zreszta opinie 'na **** robia ta kolejna kampanie, po co im to, kto w to gra'.
Tak wiec wzajemne niezrozumienie obu typow graczy jest jak najbardziej naturalne.
Czy to powod by potrzeby tylko jednej grupy byly zaspokajane? IMO nie, im nas wiecej tym lepiej, a jesli gra ma juz system turniejowy, to szkoda zeby nie byl przy okazji dobry:)
Ale te kampanie "flafowe" są na tak samo słabym poziomie dla graczy "flafowych" jak rywalizacja dla graczy koompetetywnych.
Zaliczam się raczej do tych pierwszych, a grałem tylko we Flamestrike, i to 2 misje. Ogólnie nie wiem do kogo jest to adresowane, bo "flaf" pisany jest tam na kolanie.