by KasCer » April 29th, 2018, 7:55 pm
by Hansolo » April 29th, 2018, 7:58 pm
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
by Usashi » April 29th, 2018, 8:15 pm
by Narrander » April 29th, 2018, 8:26 pm
by Usashi » April 29th, 2018, 9:02 pm
Narrander wrote:YJ z nazi psycholami już jest bardziej seksi. W końcu wychodzi z tego prawdziwe imperium zła!!!
by Narrator » April 29th, 2018, 9:04 pm
by Pierzasty » April 29th, 2018, 9:43 pm
Usashi wrote:Część jednostek dostała nowe logo.
by Errhile » April 30th, 2018, 6:26 am
Usashi wrote:YJ zawsze pewnie był bardziej ciemnoszary, nie mniej ostatnie rzezie cywili, czystki etniczne i inne radosne akcje ISS podczas powstania faktycznie zmieniają postrzeganie tej frakcji w odczuciu całej strefy, co moim zdaniem jest mocno niepokojące właśnie w kontekście tego balansu postrzegania frakcji. Mam nadzieję, że CB się zbytnio nie zapędzi.
by Hansolo » April 30th, 2018, 7:31 am
Narrator wrote:Ja tam nie wiem, ludzie za bardzo na poważnie do tego wszystkiego podchodzą. Gramy w metalowe chłopki przecież. Jakby tak do tego pochodzić, to nikt nie grałby w żadne gry, bo przecież wh40k to same naziole i czystki rasowe, Malifo to praktycznie satanizm, AvP to tam ludzi zabijasz dla sportu, w Bolcie też grasz nazistami albo imperialnymi Japończykami. No kurde jak tu żyć.
Fluffowo event spoko. Trzyma się tej otoczki wojny domowej, którą robią od pewnego czasu już.
Mechanicznie event taki sobie, taki sobie. Ni to turniejowe, ni to masowa kampania, chyba, że o czymś nie wiem
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
by Narrator » April 30th, 2018, 8:29 am
by Hansolo » April 30th, 2018, 8:59 am
by Narrator » April 30th, 2018, 10:45 am
by Pierzasty » April 30th, 2018, 11:03 am
by Pietia » April 30th, 2018, 2:28 pm
Pierzasty wrote:Jasne, mogę to sobie refluffować albo zignorować. Tyle że jak mam to robić w takim stopniu, to skończy się na tym, że przestanę kupować książki Infinity w ogóle i zostawię sobie staty + figurki. I sądząc z wypowiedzi nie jestem w tym sam. A CB obudzi się z ręką w nocniku.
by Pierzasty » April 30th, 2018, 2:30 pm
Pietia wrote:Pierzasty wrote:Jasne, mogę to sobie refluffować albo zignorować. Tyle że jak mam to robić w takim stopniu, to skończy się na tym, że przestanę kupować książki Infinity w ogóle i zostawię sobie staty + figurki. I sądząc z wypowiedzi nie jestem w tym sam. A CB obudzi się z ręką w nocniku.
Dawno wyszedłem z założenia - chcesz dobrego SF to czytaj Zajdla, a nie fluff Infinity
Choć pewnie też bym się burzył, gdyby dodali mi jakieś wyjątkowo niefajne motywy do Corregidoru.
by Pająk » April 30th, 2018, 2:52 pm
by Pierzasty » April 30th, 2018, 3:29 pm
Pająk wrote:jeśli chodzi o fluffowe pierdzenie, to ja skomentuję to tylko: still better than GW :-)
by Pająk » April 30th, 2018, 4:12 pm
Pierzasty wrote:Pająk wrote:jeśli chodzi o fluffowe pierdzenie, to ja skomentuję to tylko: still better than GW :-)
Też osiągnięcie. Jakbyś dostał niesmaczny obiad w restauracji i pocieszał się "przynajmniej kucharz nie nasikał do gara"
by Alkasyn » April 30th, 2018, 5:20 pm
Narrator wrote:Ale o czym Ty mówisz? Teraz to Ty insynuujesz rzeczy jak dla mnie. Uprising nie czytałem jeszcze, ale jest tam napisane, że IS morduje cywilów? Że nie wiem, bombarduje szpitale? W opisie dywizji Yuandun jest tylko, że bezwzględnie eliminują siły JSA, które tak naprawdę są w tym momencie terrorystami.
W opisie Treason jest o tym, że miasto płonie, krew na ulicach i tak dalej, ale jak rozumiem, wszyscy Japończycy, którzy nie chwycili broni do ręki i stali się efektywnie partyzantami zostali zabici przez własnych ziomków, nie przez IS.
Plus działania IS mają sens patrząc na to, że cały Yu Jing składa się z takich trzymanych pod obcasem nacji. Nie można pokazać słabości. Tylko teraz się ludzie oburzają, że pisze się o tym bezpośrednio. WTH???
by KasCer » April 30th, 2018, 5:34 pm
by Narrator » April 30th, 2018, 6:32 pm
Alkasyn wrote:Skoro nie czytales ksiazki to sugeruje najpierw ja przeczytac a potem sie wypowiadac. Historyjki sa na slabym poziomie, jakby opublikowano brudnopis.
KasCer wrote:Wow, nikt nie ma nic do powiedzenia na temat list?
by Pająk » April 30th, 2018, 7:27 pm
Narrator wrote:Alkasyn wrote:Skoro nie czytales ksiazki to sugeruje najpierw ja przeczytac a potem sie wypowiadac. Historyjki sa na slabym poziomie, jakby opublikowano brudnopis.
No właśnie mnie fluff nigdy mnie tak bardzo nie interesował. Zaś książka ponoć faktycznie tak słaba, że nikt miejscowy też jej nie kupiłKasCer wrote:Wow, nikt nie ma nic do powiedzenia na temat list?
10 rozkazowe listy, z których ciekawa jest tylko ta z Hsienem w linku. Ale strzelanie dymem z 1B tym biednym celestialem to dla mnie ogromna pułapka. Reszta list to ciekawostka, ale raczej mało grywalna: Zhanying ML+Celestiale z pompkami+Sophotect?
Z ciekawości zapytam: grał ktoś tymi listami PanO może?
by Alkasyn » April 30th, 2018, 8:54 pm
by Errhile » April 30th, 2018, 8:58 pm
Alkasyn wrote:Skoro nie czytales ksiazki to sugeruje najpierw ja przeczytac a potem sie wypowiadac. Historyjki sa na slabym poziomie, jakby opublikowano brudnopis.
by Pierzasty » April 30th, 2018, 11:00 pm
Errhile wrote:Byłem mocno zdziwiony, że Twój już jest nie tylko dostarczony, ale wręcz przeczytany i na sprzedaż...
by Alkasyn » May 1st, 2018, 11:57 am
Pierzasty wrote:Errhile wrote:Byłem mocno zdziwiony, że Twój już jest nie tylko dostarczony, ale wręcz przeczytany i na sprzedaż...
Pewnie zamówił wcześniej w trybie warcorskim i już.
by Konuhageruke » May 1st, 2018, 12:22 pm
by Errhile » May 1st, 2018, 2:01 pm