Moderators: Alkasyn, SamboR, Mroczyslaw
by leigabar » December 8th, 2017, 9:46 am
by Kidaro » December 8th, 2017, 11:06 am
314 ptsby Pająk » December 8th, 2017, 12:15 pm
3272 pkt. 101 modeli
387 pkt. 17 modeli
55 pkt. 2 modeleby Mroowkojad » December 8th, 2017, 12:55 pm
by Pająk » December 8th, 2017, 8:11 pm
3272 pkt. 101 modeli
387 pkt. 17 modeli
55 pkt. 2 modeleby Mroowkojad » December 8th, 2017, 9:22 pm
by Konuhageruke » December 12th, 2017, 7:37 am
by KędzioR_vo » December 12th, 2017, 1:13 pm
Konuhageruke wrote:Skoro MP ogarniete, to moze czas na dyskusje o DMP?
by Venator » December 12th, 2017, 7:35 pm
KędzioR_vo wrote:Acz wyjaśniam od razu, że to PomoRze wykonało pierwszy krok w kierunku wymogu wymalowanych armii na turniejach wyższej rangi i jako prowodyrowie zamieszania musimy być konsekwentni. Kolejne rozgrywki mistrzowskie u nas również będą z takim wymogiem.
PozdRawiam
by Pająk » December 12th, 2017, 9:10 pm
KędzioR_vo wrote:Konuhageruke wrote:Skoro MP ogarniete, to moze czas na dyskusje o DMP?
Dyskutować można, tylko po ostatnich radościach nie wiem, kto się podejmie organizacji kolejnych dużych turniejów.
Wiem przykładowo, że u nas w Trójmieście nieco osłabły nastroje.
Nie zmienia to faktu, że swoje robić będziemy i na pewno jakiś kolejny turniej dla większej rzeszy graczy zorganizujemy. Acz wyjaśniam od razu, że to PomoRze wykonało pierwszy krok w kierunku wymogu wymalowanych armii na turniejach wyższej rangi i jako prowodyrowie zamieszania musimy być konsekwentni. Kolejne rozgrywki mistrzowskie u nas również będą z takim wymogiem.
PozdRawiam
3272 pkt. 101 modeli
387 pkt. 17 modeli
55 pkt. 2 modeleby Konuhageruke » December 13th, 2017, 12:56 pm
by Mroczyslaw » December 13th, 2017, 1:25 pm
by Maniac » December 13th, 2017, 2:13 pm
by ysgarran » December 13th, 2017, 2:14 pm
by Mroczyslaw » December 13th, 2017, 2:17 pm
by Dark Daturazi » December 13th, 2017, 5:01 pm
by jezus » December 13th, 2017, 6:55 pm
by Mroczyslaw » December 13th, 2017, 8:26 pm
by Venator » December 14th, 2017, 10:54 am
by Mroczyslaw » December 14th, 2017, 11:06 am
Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) /
by Pająk » December 14th, 2017, 11:46 am
3272 pkt. 101 modeli
387 pkt. 17 modeli
55 pkt. 2 modeleby Venator » December 14th, 2017, 11:49 am
Mroczyslaw wrote:Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) /
Przepraszam, ale jesli sadzisz ze pare miechow organizacji, zalatwiania sali, sponsorow, pilnowania wplat, bonusow, gratisow, noclegow, obiadkow, uzeranie sie z marudami na forum, ganianie graczy, a nastepnie 3 dni wyjete z zycia na sedziowanie, ustawianie stolow, chowanie stolow, odpowiadanie na milion pytan jest warte tych 5 euro(ktore i tak pewnie pojda na kolejny ITS Pack, czy inne nagrody na kolejny turniej) to... nie wiem czy smiac sie czy plakac
by Mroczyslaw » December 14th, 2017, 12:05 pm
Venator wrote:Mroczyslaw wrote:Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) /
Przepraszam, ale jesli sadzisz ze pare miechow organizacji, zalatwiania sali, sponsorow, pilnowania wplat, bonusow, gratisow, noclegow, obiadkow, uzeranie sie z marudami na forum, ganianie graczy, a nastepnie 3 dni wyjete z zycia na sedziowanie, ustawianie stolow, chowanie stolow, odpowiadanie na milion pytan jest warte tych 5 euro(ktore i tak pewnie pojda na kolejny ITS Pack, czy inne nagrody na kolejny turniej) to... nie wiem czy smiac sie czy plakac
Skoro tak cię to męczy to przestań. Czy ktoś ci każe się tym zajmować? Imo lepsze wyjście niż nie podoba mi się użeranie z marudami to od teraz głosować mogą tylko gracze spełniający wymagania xyz.
Decydując się na organizację turnieju pogodziłeś się z tymi wszystkimi niedogodnościami.
by Venator » December 14th, 2017, 12:17 pm
by leigabar » December 14th, 2017, 12:18 pm
Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) a nawet jeśli to rozumiem że jakiś tam cel swój macie. Jeśli nie chcecie to nikt nie broni przestać.
)
by Venator » December 14th, 2017, 12:20 pm
Mroczyslaw wrote:Venatorze, po prostu doskonale wiem dla kogo i czemu 'sie mecze':D Dla fantastycznych ludzi z Polski i Czech dla ktorych chce zrobic cos fajnego
I mysle ze inni orgowie maja podobne podejscie
by Venator » December 14th, 2017, 12:29 pm
leigabar wrote:
MKF Tawerna jako OPP nie zarabia na żadnym organizowanym przez siebie wydrzeniu.
Owszem możemy nie robić nic związanego z infinity jeśli rzeczywiście się okaże, że tak jest to postrzegane przez większą część środowiska.
Naszym nadrzędnym celem statutowym jest oderwanie młodych ludzi od komputerów i pokazanie możliwości spędzania czasu innych niż online a także rozwijanie innych umiejętności i mamy inne cele statutowe które jako hobbyści i społecznicy robimy w i dla miasta w którym żyjemy.
Nie podoba mi się bardzo zarzut o brak bezinteresowności jako wolontariuszowi biorącemu udział w różnych akcjach ot bo mam taką wewnętrzną potrzebę i pozwolę sobie potraktować taki zarzut całkiem serio i bardzo personalnie bo dla mnie jest on równoznaczny z opluciem lub wymierzeniem policzka.
Zaczynam się zastanawiać czy sens jest cokolwiek robić dla polskiego środowiska infinity jako ogółu.
Szanuję zdanie ludzi którym się wymóg 100% pomalowania figurek nie podoba i o naiwny ja, liczyłem, że społeczność jako taka uszanuje decyzję o wprowadzeniu takiego wymogu przez organizatora.
A może słuszne było by rozpoczynanie dyskusji w podobnym tonie pod każdym turniejem nie posiadającym wymogu malowania?
Zgłosiłem kandydaturę naszego ośrodka do organizacji MP 18 w dobrej wierze i jako miejsce wytypowane w głosowaniu zorganizujemy MP 18 starając się żeby wszystko wyszło najlepiej jak się da choćby finalnie okazało się, że pojawi 10 osób.
Pzdr.
L.
by Pająk » December 14th, 2017, 12:30 pm
3272 pkt. 101 modeli
387 pkt. 17 modeli
55 pkt. 2 modeleby SamboR » December 14th, 2017, 1:20 pm
by Nazroth » December 14th, 2017, 1:27 pm
Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) a nawet jeśli to rozumiem że jakiś tam cel swój macie. Jeśli nie chcecie to nikt nie broni przestać.

Venator wrote:Tu widzę, że sie nie zrozumieliśmy zupełnie. Piszac że każdy jakiś swój cel ma nie zarzucam nikomu działania zarobkowego czy chęci zdobycia sławy.
Chodziło mi o to że każdy kieruje się jakimiś wewnętrznymi potrzebami, które go motywują do organizacji.
Venator wrote:Jestem pewien, że znajdą się inni którzy zorganizują turniej i community będzie dalej żyło.
Venator wrote:A jeśli nie, to oznacza że było to słabe community.
Venator wrote:Skoro tak cię to męczy to przestań. Czy ktoś ci każe się tym zajmować? Imo lepsze wyjście niż nie podoba mi się użeranie z marudami to od teraz głosować mogą tylko gracze spełniający wymagania xyz.
Decydując się na organizację turnieju pogodziłeś się z tymi wszystkimi niedogodnościami.
Venator wrote:Mi osobiście bardziej przeszkadza nie przygotowanie do gry pod tytułem nie mam zaznaczonych lof bo to psuje moje malowani ( a takie armie też widziałem)
Argumentów o wyższości pomalowanych modeli nad niepomalowanymi jest milion i juz wszystkie na przestrzeni lat zostały powiedziane.
Jeśli jest wymóg malowanych modeli to nie mogę znieważyć organizatorów/graczy swoimi niepomalowanymi modelami, chyba że z domu też to działa...
Czas jaki kto spędza na malowaniu jest bardzo indywidualny i argument o dużej ilości czasu dla mnie nie istnieje. Każdy maluje tak szybko jak chce/na ile ma czas itd..
Są osoby których w ogóle nie interesuje malowanie modeli. rozumiem że im mówimy spadówka/zapłaćcie malarzowi albo sami jednak przekonajcie się że malowanie jest suuuper.
Ale akceptuję wolę "większości"
Pozdrawiam