• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandKącik artystyczno-modelarski
  • Search
  • Print view

Made by Shizune - dużo, wszędzie, na raz ludków.

Model Showcase

Moderators: Alkasyn, SamboR, KędzioR_vo

Post a reply
146 posts • Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Re: Made by Shizune - dużo, wszędzie, na raz ludków.

by bajdur » July 8th, 2015, 6:58 pm

piękne, chciałbym zobaczyć Ariadnę z kamuflażem w twoim wykonaniu.
bajdur

Has liked: 42 times
Been liked: 11 times

by Venator » July 8th, 2015, 7:00 pm

Zajebiscie wacpanna maluje.
Kolorystyka mi się średnio podoba, ale skill jest wielki.
Venator

Has liked: 0 time
Been liked: 99 times

by Godeyes » July 8th, 2015, 7:51 pm

Moim zdaniem zajefajna kolorystyka ale poprzednie (jasniejsze) podstawki podobaly mi sie jeszcze bardziej.
Po prostu obled. A wlasnie sam mialem sie brac za malowanie... teraz juz mi sie nie chce :/
weryfikuje.pl
Image
Godeyes

Been liked: 18 times

by Arbiter Elegancji » July 8th, 2015, 8:16 pm

Totalnie przecudne. Kolorystyka, poziom, podstawki wszystko na propsie.
Zastanawiają mnie tylko te przebarwienia na Gekosach, rdzawy pigment? Trochę dziwne rozwiązanie przy tak czystej reszcie armi i użytych kolorach.
Arbiter Elegancji

Been liked: 17 times

by tommaso » July 8th, 2015, 11:19 pm

Genialne malowanie. Ciemniejsze podstawki znacznie lepsze. Jestem pod wielkim wrażeniem
tommaso

Has liked: 9 times
Been liked: 6 times

by PLooschacK » July 9th, 2015, 1:08 pm

Fajne!
PLooschacK

Been liked: 0 time

by shizune » July 10th, 2015, 3:45 am

Dzięki chłopcy, cieszę się, że się wam podoba ;)

A ja nadal nie mogę zdecydować, które podstawki wolę :) Geckos'y postanowiłam ubrudzić, bo wyglądały jakoś tak śmiesznie, takie słodkie, wielkie i białe :) Plan jest taki, żeby w maleńkim stopniu przenieść to na resztę modeli, gdzieniegdzie, lub trochę zmodyfikować ten pył, na bardziej zgrany z kolorystyką podstawek.

Najwdzięczniejszym modelem do malowania w tej bandzie jest Mobile Brigada. Mogliby wypuścić pudełko takich ptysiów :) Czysta przyjemność. Za to klęczący Spektr Hacker, to istny koszmar. Podczas malowania zaliczyłam transfer do alternatywnego uniwersum, gdzie modele CB są odlane z przeciętności. Wydawało mi się, że to nie jest aż taki stary model, może miałam za duży kontrast w stosunku do reszty armii.

Co do kamuflażu, planuję to na Adasiowej Uxii. :) Zobaczymy co wyjdzie. Większość moich bliskich to rekonstruktorzy historyczni, więc mundury i szpej mam dokładnie wszędzie gdzie by nie spojrzeć. Będzie się na czym wzorować.

PanO mi się skończyło, wrzucę zdjęcia na dniach. Tymczasem, skleiłam moje nowe Moraty. Mam wielką nadzieję, że uda mi się niedługo wrzucić coś z moich własnych frakcji.
https://www.facebook.com/madebyshizune
shizune

Has liked: 22 times
Been liked: 54 times
  • Website

by Maru » July 10th, 2015, 12:07 pm

co do Mobil Brygady to może sie doczekasz bo to ma Ava 5 i jest linkowalne w Coregidorze
co do "kucacza" cuż to jeden z tych "alternatywnych modeli" - CB ma kilka takich "specjalnych"
skleiłam moje nowe Moraty

a kolorek oficjalny ? czy może doczekam sie malowania w Pokemony ? :)
Nothing is True, Everything is Permissible. ~~ Hasan bin Sabbah
why no banners on ?? img -___-'
Maru

Been liked: 48 times

by shizune » July 10th, 2015, 10:41 pm

Pancerze będą albo pomarańczowe albo żółte. Jeszcze nie zdecydowałam ;) W związku z tym skóra nie może być czerwona, trzeba będzie dorobić do tego ideologię :P

W pokemony :D ?
shizune

• Website

by Pierzasty » July 10th, 2015, 11:03 pm

shizune wrote:W pokemony :D ?

Każdy inny wszystkie kolorowe XD
Pierzasty

Been liked: 220 times

by Mysza » July 11th, 2015, 9:04 am

Jeśli można proponuje pancerze żółte a twarze białe . U Moratów tylko szlachetnie urodzeni i "najstarsi " maja jasny kolor skóry

Image
Mysza

Has liked: 52 times

by zia » July 11th, 2015, 10:09 am

Coz moge o tym malowaniu wiecej powiedziec.. wszystko juz chyba powiedziano...swietne.
Infinity - Aleph S.S.S.S. / Jęcząca Falanga / USAriadna Ranger Force / Onyx
Bolt Action - US Army
SW Legion - Imperium
Fallout Wasteland Warfare
zia

Been liked: 31 times

by Pierzasty » July 11th, 2015, 11:29 am

Mysza wrote:U Moratów tylko szlachetnie urodzeni i "najstarsi " maja jasny kolor skóry
Pierwsze słyszę. Niekolorowi to u Moratów grupa drugiej kategorii i prawie wytępiona przy okazji tarć rasowych, Kornak jest wyjątkowy właśnie dlatego że mimo bycia "bieluchem" potrafił się wybić w morackim wojsku.
Pierzasty

by Varred » July 12th, 2015, 4:20 pm

Pierzasty wrote:
Mysza wrote:U Moratów tylko szlachetnie urodzeni i "najstarsi " maja jasny kolor skóry
Pierwsze słyszę. Niekolorowi to u Moratów grupa drugiej kategorii i prawie wytępiona przy okazji tarć rasowych, Kornak jest wyjątkowy właśnie dlatego że mimo bycia "bieluchem" potrafił się wybić w morackim wojsku.

Ogólnie gdzieś czytałem, że kiedys Moraci mieli wogole rozne odcienie i kolory skóry i to zależało od klanu w którym sie urodził. Ale ze oni sie lubili bic to czeste wojny domowe doprowadzily do umocnienia tego jednego czerwonego klanu. Pozosrali to niedobitkowie i są raczej gnebieni.

Mozliwe ze we fluffie Kornaka cos bylo a reszte sobie wymyslilem

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Varred

Has liked: 13 times
Been liked: 27 times
  • Website

by shizune » July 16th, 2015, 3:50 am

Opcja z pokemonami jest kusząca ale pozostanę przy jakimś motywie przewodnim armii :D Tak jest bezpieczniej.

Hmm, prawdą jest, że też myślałam, żeby tak to zestawić Mysza :) Szaro-białe ciałka i agresywny, nasycony kolor na pancerzach. Kornak jest niesamowity, aż boję się go malować.

Btw zdążyłam już wykląć wszystkie małpie warkoczyki świata. Przecierz nie będę pinować tego badziewia. Po jednej grze daturazi splamił honor wioski gubiąc włosy :/ Tragedia.
shizune

• Website

by shizune » July 16th, 2015, 4:05 am

Zacznę od nowego posta <spamer lvl. 86>. Oto foteczki PanO. Jest inaczej, nawet zieleń się tu ostatecznie wkradła i złoto. ;)
Było ciężej niż z Nomadami.

Co śmieszniejsze znalazłam tego fizyliera, o którym wspominałam na początku tematu. I tak oto dzielny Manuel doczekał się sesji zdjęciowej. Nawet dokładnie nie pamiętam ile lat temu go malowałam. Ze trzy luzem.
Zestawiłam go z nowym ptysiem. Jeśli Corvus utrzyma tendencję wzrostową w kwestii odlotowości modeli wydawanych z biegiem czasu, to za kolejne trzy lata oszalejemy a figsy będą same biegać po stole i będzie można im wkleić osobno organy wewnętrzne.

Image

Image

Image

Mój Manuel:

Image

Image
shizune

• Website

by Raeone » July 16th, 2015, 8:55 am

Szwajcar świetny! Można prosić o więcej jego fotek?
PanO (NCA,ASA) Aleph (Falanga,V) Tohaa
Raeone

Has liked: 2 times
Been liked: 71 times

by zia » July 16th, 2015, 9:25 am

Obłent
Infinity - Aleph S.S.S.S. / Jęcząca Falanga / USAriadna Ranger Force / Onyx
Bolt Action - US Army
SW Legion - Imperium
Fallout Wasteland Warfare
zia

Been liked: 31 times

by Mysza » July 16th, 2015, 11:15 am

Nie myślałaś może o jakiś tutrialach ??

p.s
Co do daturazi proponuje ci greenstuff i klej . To mi dopiero złapało te ich warkoczyki . A wpadniesz może na jakiś turniej zagrać ?? chciałbym zobaczyć twoje figurki w akcji :) . Fajnie muszą wyglądać na jakimś ładnym stole np. zenterrain
Mysza

by kashper » July 16th, 2015, 11:19 am

Przewspaniałości :O... Chciałbym żeby moje PanO wygładało chociaż w przybliżeniu tak dobrze...
kashper

Been liked: 44 times

by Pierzasty » July 16th, 2015, 12:24 pm

shizune wrote:Btw zdążyłam już wykląć wszystkie małpie warkoczyki świata. Przecież nie będę pinować tego badziewia.

Epoksyd, najlepiej wygiąć tak żeby się "przypadkowo" ocierały o kawałek ciała i w tym miejscu przykleić jako dodatkowe miejsce przyczepienia. Mój patent na liche części :)
shizune wrote:będzie można im wkleić osobno organy wewnętrzne

Wyrd już to robi, i jest to zabawne tylko do momentu aż trzeba samemu złożyć figurkę z 30+ części :?
Pierzasty

by KędzioR_vo » July 16th, 2015, 9:27 pm

Świetna PanOcka, podoba mi się bardzo. Ogólnie styl nie do końca mój, ale wykonanie pro.
Fajnie też, że podstawki są nieco przybrudzone, dobrze wyglądają przy czystych (może nieco za bardzo? ;) ) figurkach.

I również chętnie bym zagrał przeciw takiej armii moim brudnym, znoszonym Haqqiem :P

Pierzasty wrote:
shizune wrote:Btw zdążyłam już wykląć wszystkie małpie warkoczyki świata. Przecież nie będę pinować tego badziewia.

Epoksyd, najlepiej wygiąć tak żeby się "przypadkowo" ocierały o kawałek ciała i w tym miejscu przykleić jako dodatkowe miejsce przyczepienia. Mój patent na liche części :)

A ja polecam mimo wszystko nawiercić i pinować te warkoczyki, tak robiłem ze swoimi Daturazi :)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by shizune » August 10th, 2015, 4:02 am

@ Kędzior, właśnie zostałeś moim osobistym patronem cierpliwości i nadludzkiej determinacji :) Btw fajnie byłoby się spotkać przy stole, jestem bowiem wielką fanką Twojego Haqqislamu, mimo, iż jak widać w załączonym portfolio, hołduję przesadzie i komiksom.

@Raeone, większość wywaliłam z karty, ale chyba coś jeszcze mam w czeluściach dysku, to wrzucę przy najbliższej fali zdjęć. :)

@Mysza, jak tylko termin mi zaskoczy, chętnie wpadnę. Do tego czasu postaram się zmotywować do pomalowania większej ilości własnych modeli aby nie zrobić wiochy przy okazji tej wizyty ;)
shizune

• Website

by Nazroth » August 10th, 2015, 11:04 am

Modele wręcz niemożliwe! Czapki z głów (co zresztą widać po komentarzach pozostałych użytkowników). Mam ochotę zaszyć się na dnie szafy i już nigdy z niej nie wychodzić, a jednocześnie targa mną żądza rozwoju umiejętności i prób dorównania poziomowi skilla, który prezentują Twoje prace. Ogólnie, uświadomienie sobie że jest się sto lat za murzynami to bolesna sprawa :)

Schemat PanO'lków jak z obrazka - robi duże wrażenie. Sporo pracy włożonej w pancerz (refleksy etc,). Coś pięknego - nic, tylko grać tym w atłasowych rękawiczkach i z gumowymi kostkami na podorędziu.

Nomadzi w świetnym chłodnym klimacie, ale ja też przychylam się do opinii, iż jasne podstawki wyglądały lepiej (lub raczej 'pasowały bardziej). Życzenie klienta to życzenie klienta – nie ma co rozwlekać tej kwestii.

Myślę, że tu nie będę oryginalny, przy czym nie bardzo mam wyjście – W imieniu swoim, oraz konsorcjum domorosłych malarzy Infinity uprzejmie proszę o rozważenie możliwości napisania Tutorialu step-by-step cieniowania pancerzy (chodzi o te refleksy świetlne, ostrość koloru, kontrast, stopniowanie warstw...). Nie przebierając w słowach – Twoje prace rozpierdalają mózg i nawet z Tutorialem przed nosem – nie da się powtórzyć tak epickiego wykonu, ale ile radości było by z podjęcia choćby mizernej próby...

Ewentualnie, czy mogła być podlinkować jakiś dobry tutek, z którego sama (o ile) uczyłaś się tej techniki?

No i oddam duszę diabłu (fake, już to zrobiłem:P) za kilka wskazówek dotyczących fotografowania figurek :)

Keep up the good job!

Pozdrówka,
My goal is to 'live by the brush' as a passionate hobbyist and a Brush for hire.
Contact me at:
www: http://scarhandpainting.com
Facebook: https://www.facebook.com/scarhandpainting
Nazroth

Has liked: 206 times
Been liked: 206 times
  • Website

by shizune » August 10th, 2015, 5:53 pm

Wow, wielkie dzięki :) Bardzo się cieszę, że Ci się podoba i że załapałam pozytywną recenzję bo osobiście cenię sobie Twój błyskotliwy sposób wyrażania opini, który pewnie większość zna z bloga. Widzę, że na białym tle Datasfery nieco złagodniałeś :cool:

Co do tutorialu, na temat pancerzy, to jest w przygotowaniu. Sto lat temu obiecałam komuś i wiadomo zwiodłam biedaka, paskudna ze mnie kobieta. Tak na poważnie, to gdzieś się zamotałam i zabrakło mi czasu. Co do techniki to jest to wypróbowany sposób, osiągnięty metodą powtarzania błędów. Wynalazłam przy okazji wiele nowych, wyszukanych słów. Mam już prawie wszystkie fotki, jeszcze muszę dokładnie to opisać i zlepić w całość :) Obiecuję, że na pewno wrzucę, strasznie się cieszę, że deklarujecie zainteresowanie tym tematem. Nie spodziewałam się tego. :)

Myślę, że w samej technice, nie ma nic niezwykłego. Większość roboty odwalają za mnie farby, zwłaszcza inki, które nakładam warstwami na płaskie powierzchnie, by pogłębić kolor. Także nie spodziewajcie się niczego przesadnie skomplikowanego.
No nic :) Tutorial już niedługo.

Co do fotek, powstają one przy użyciu aparatu Canon Power Shot SX50 HS, który lubię za to, że jest bardzo prosty w obsłudze i robi dobre zdjęcia sam z siebie, dzięki czemu nie muszę być przesadnie pomysłowa, a aparaty to moje nemezis.
Co do samych ustawień, wiem, że najlepsze fotki wychodzą bez trybu makro i na statywie, za to przy jak najniższym ISO (80-100). Fotki tych armii jak i większości moich modeli powstały na biurku, tło natomiast to bardzo drobny papier ścierny, który akurat miałam pod ręką.
Jako oświetlenia używam tych samych lamp przy których maluję (dobre białe światło, niska cena, pełna regulacja) Velleman VTLAMP6. Mam takie dwie, po obu stronach biurka i ustawiam je pod takim kątem by świeciły na model od przodu(nieco po bokach) i od góry. Sprawdzam, czy model jest dobrze oświetlony, nie odbija światła i nie robi cieni a potem cykam fotkę na trybie, który mam zapisany w aparacie, od niepamiętnych czasów :)
Mam też namiot bezcieniowy i trzy profesjonalne lampy, ale przy małych, łatwych do ustawienia i oświetlenia modelach, rzadko rozkładam ten szpej, gdyż wydaje mi się, że zwyczajnie różnica w jakości fotek, nie jest na tyle widoczna a wymaga to sporo czasu. Potem obcinam tło, czasem trzeba rozjaśnić zdjęcie, jeśli wyjdzie zbyt ciemne, jakkolwiek przy dobrym oświetleniu to się prawie nigdy nie zdarza. Kolor tła i jego struktura, mają wpływ na wszystkie ustawienia aparatu. Osobiście po wielu, wielu próbach i błędach pokochałam gładką szarość. Do dziś nie potrafię dobrze wykonać zdjęcia modelu na czystym, białym tle a przy czarnym, mam wrażenie, że "uciekają" mi detale.

Image

Image
shizune

• Website

by Nazroth » August 10th, 2015, 7:14 pm

shizune wrote:Wow, wielkie dzięki :) Bardzo się cieszę, że Ci się podoba i że załapałam pozytywną recenzję bo osobiście cenię sobie Twój błyskotliwy sposób wyrażania opini, który pewnie większość zna z bloga. Widzę, że na białym tle Datasfery nieco złagodniałeś :cool:

Wow to teraz ja dziękuję. Byłem przekonany, że świat już zapomniał mojego staruńkiego bloga :P Niestety wraz z zaprzestaniem kompetytywnej gry w 40stkę, straciłem zainteresowanie tematem - kto wie, może kiedyś powrócę pod szyldem kompetytywnej gry Infinity, a wraz ze mną lubieżne, bluźniercze i nieokiełznane 'złe' alter ego...

Image

shizune wrote:Co do tutorialu, na temat pancerzy, to jest w przygotowaniu. Sto lat temu obiecałam komuś i wiadomo zwiodłam biedaka, paskudna ze mnie kobieta.

Ciekawe, czy helladzkie syreny kusiły marynarzy słodkim śpiewem o tutorialu pancerza... tutaj by zadziałało XD

shizune wrote:Myślę, że w samej technice, nie ma nic niezwykłego. Większość roboty odwalają za mnie farby, zwłaszcza inki, które nakładam warstwami na płaskie powierzchnie, by pogłębić kolor. Także nie spodziewajcie się niczego przesadnie skomplikowanego.
No nic :) Tutorial już niedługo.

Nie umniejszaj wartości dzieła, które pomoże mi (i pewnie wielu innym) wzbić się na wyższy poziom malarstwa :P Skromność to cecha pozytywna, ale przy Twoich pracach po prostu nie ma na nią miejsca :)

Dzięki za informacje odnośnie fotek. Przetestuję presety bez makro. Lampki nabędę pewnie w przyszłym miesiącu, żeby nie piętrzyć wydatków na przyjemności :P All in all <czuję się mądrzejszy o level up>

Topic na pewno pozostanie pod moja baczną obserwacją,
My goal is to 'live by the brush' as a passionate hobbyist and a Brush for hire.
Contact me at:
www: http://scarhandpainting.com
Facebook: https://www.facebook.com/scarhandpainting
Nazroth

Has liked: 206 times
Been liked: 206 times
  • Website

by tommaso » August 10th, 2015, 8:51 pm

Pomalowane modele i papier ścierny - brrr!
tommaso

Has liked: 9 times
Been liked: 6 times

by Azalod » August 12th, 2015, 7:34 am

Świetny warsztat, może kiedyś też się takiego dorobię, tylko musze wyprowadzić sie do większego mieszkania :D

Podoba mi się pomysł z papierem ściernym robiącym za tło bardzo ciekawe.
Bardzo mi sie podoba PanO zwłaszcza ten soczysty zielony kolor.
Azalod

Has liked: 17 times
Been liked: 11 times

by Archelaos » August 19th, 2015, 6:12 pm

Świetne malowanie!

A lampy Velleman to już wszyscy mają? :D

Dwie na raz to robią chyba dzień z nocy... Pewnie nawet sąsiedzi po drugiej stronie ulicy mogą czytać przy takim oświetleniu :D
Archelaos

Been liked: 3 times

by Mysza » August 19th, 2015, 10:44 pm

A gdzie Moraci ??
Mysza

PreviousNext

Post a reply
146 posts • Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Return to Kącik artystyczno-modelarski

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]