by Raeone » June 21st, 2015, 9:43 pm
by Godeyes » June 22nd, 2015, 12:53 pm
Alkasyn wrote:Gracze z 10 modelami nie byli w stanei zdobyć nawet połowy punktów za tę misję. Wyciągnięcie jednego pakietu i dostarczenie go do konsoli wymagało około 7 rozkazów z jednej grupy, zakładając:
a) brak pecha na klikaniu skrzynek/klikaniu konsol transmisyjnych
b) ograniczone ARO przeciwnika.
Zdecydowanie w ITS przewagę mają rozpiski z 15+ rozkazami.
by KędzioR_vo » June 22nd, 2015, 1:59 pm
Godeyes wrote:+1. nic dodać, nic ująć.
P.S. Kedzior w tej misji swoim hakerem z WIP 15, 3 razy pod rzad nie kliknal coffina
by Godeyes » June 22nd, 2015, 2:04 pm
KędzioR_vo wrote:I - jak już pisałem w temacie turnieju Chełmży - tego scenariusza nie ma co już turniejowo grać, za dużo klikania, biegania, wysyłania i za bardzo niezależne cele, by to miało sens.
by costi » June 22nd, 2015, 8:18 pm
KędzioR_vo wrote:Godeyes wrote:+1. nic dodać, nic ująć.
P.S. Kedzior w tej misji swoim hakerem z WIP 15, 3 razy pod rzad nie kliknal coffina
Taaak, i mimo całego planu gry (inicjatywa, zadymienie pokoju Kasymem, wejście do Objective skoordynowanymi specjalistami, obstawienie wszystkich skrzynek i 4OP w pierwszej turze) i tak się wszystko rypnęło przez rzuty Tuarega. Najpierw drzwi na 15 nie otworzył, później nie mógł kliknąć odpowiednio
Dlatego po pierwszej turze miałem tylko 2OP i musiałem agresywnie obstawić Objective Room i dojście doń. Aczkolwiek przyznaję, że Tuareg o tyle się spisał, że jego Carbonite BARDZO męczył Joaśkę i Father Knighta, a boarding shotguny i light shotguny ładnie obroniły dla mnie centrum.
Natomiast w turze drugiej Hunza przy WiP14 też miał podobne, kilkukrotne problemy z kliknięciem.
A miałem armię na 1 grupie regularnej (Sal i 7 regularnych + 2 irregulary) i drugiej do AROwania/irytowania wroga. W związku z tym 7 zdobytych w tym scenariuszu punktów (bez niemożliwego praktycznie Classified'a) uważam za świetny wynik.
I - jak już pisałem w temacie turnieju Chełmży - tego scenariusza nie ma co już turniejowo grać, za dużo klikania, biegania, wysyłania i za bardzo niezależne cele, by to miało sens.
PozdRawiam
by KędzioR_vo » June 22nd, 2015, 9:10 pm
costi wrote:Podzielisz się rozpiską?
by Godeyes » June 23rd, 2015, 4:25 pm
KędzioR_vo wrote:Proste rozpy, z pewnymi brakami. Nie sądziłem, że tyle z nich wycisnę i tym bardziej jestem zadowolony z wyniku uzyskanego w Chełmży
by Rejn » June 24th, 2015, 11:33 am
Alkasyn wrote:Gracze z 10 modelami nie byli w stanei zdobyć nawet połowy punktów za tę misję.
by Konuhageruke » July 2nd, 2015, 9:57 am
by Pierzasty » July 2nd, 2015, 1:25 pm
Konuhageruke wrote:Kiedyś myślałem, że spam jednostek jest robiony tylko przez Ariadnę. Teraz coraz częściej się przekonuję, że zasypanie stołu rozkazami to podstawa tej gry (upraszczam).
by Konuhageruke » July 2nd, 2015, 1:54 pm
by Kubik » July 2nd, 2015, 2:08 pm
by zia » July 2nd, 2015, 2:43 pm
Konuhageruke wrote: Dokąd zmierzasz Infinity?