Zastanawiałem się ostatnio nad sensownością broni electric pulse. Teoretycznie daje ona 30% szans sukcesu (-6 do cechy przeciwnika), jednak przez zmianę współczynników (wzrost CC) i nowe zasady Martial arts wydaje mi się, że jest to broń w większości przypadków bezużyteczna, zwłaszcza, gdy ma się inną broń i walczy się z koksem.
Przykłady:
Fiday CC21 MA3. może sobie podbić cechę CC do 24. W walce z pulsem daje porażkę na 19, 20.
William Wallace CC22 i może walnąć z berserka na 28!
McMurrough CC23 z MA3 - 26... znów el pulse nic nie daje.
Mam Moderatora, który ma pistolet i el pulse. Kiedy mam walczyć z takim Fidayem (walczyłem z Djabelem, czyli 23+3) to wolałem strzelić z pistoletu, bo El pulse i tak by zawiódł, a z pistoletu miałem szansę trafić krytyka. I się udało na 3-cim moderatorze

Oczywiście są jednostki, które nie mają takich bajerów i mają CC niskie, ale też nie oszukujmy się - nikt nimi nie pójdzie walczyć wręcz. Czy w tej sytuacji El pulse nie jest za słaby by móc go stosować bojowo? Jak można zmienić tą broń, która jest na większości Remów, by była bardziej funkcjonalna? A może ja się po prostu nie znam