• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowane
  • Search
  • Print view

Mistrzostwa Polski 2018 - oferty i dyskusja

Tournaments and Organized Play

Moderators: Alkasyn, SamboR, Mroczyslaw

Post a reply
127 posts • Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Re: Mistrzostwa Polski 2018 - oferty i dyskusja

by Konuhageruke » December 5th, 2017, 3:24 pm

Mroczyslaw wrote:4. Glosuja jedynie osoby ktore byly na przynajmniej dwoch dwudniowych wyjazdowych turniejach w roku 2k17.

No to przepadło. Byłem na jednym i 1 zrobiłem :/ Ale przy tym punkcie, który w głębi serca popieram najbardziej, nie okaże się czasem, ze głosujących możemy policzyć a palcach?
Konuhageruke

Has liked: 2 times
Been liked: 64 times

by Mroczyslaw » December 5th, 2017, 3:29 pm

Bez obaw;) Ja akurat bylem na wiecej niz 1 wyjezdzie, stad wiem ze takich osob mogacych zaglosowac bedzie calkiem sporo;)

Rozwazalem tez opcje po prostu udzialu w dwoch dwudniowych turniejach w roku, ale ta opcja wydaje mi sie duzo mniej uczciwa.

EDYTA: Prawda jest taka, ze problemow mamy do omowienia sporo, a czasu niewiele lol;P
'Look at you, hacker: a pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine? '

Warcor Poznania - w kwestii gier/wprowadzenia do systemu/spotkań klubowych zapraszam na PW!:D

Wszechwarcor Ziem Polskich
Mroczyslaw

Has liked: 253 times
Been liked: 119 times

by SamboR » December 5th, 2017, 4:05 pm

4. Glosuja jedynie osoby ktore byly na przynajmniej dwoch dwudniowych wyjazdowych turniejach w roku 2k17.
Tu dorzuciłbym jeszcze organizację takiego turnieju liczoną jak udział w takim, mimo wszystko.
Wargaming Wrocław
SamboR

Has liked: 116 times
Been liked: 69 times

by zenterrain » December 5th, 2017, 4:21 pm

Pomijając sympatię dla organizatora za Płockiem przemawia:
- lokalizacja (centralna Polska)
- doswiadczenie w organizacji podobnej rangi turniejów
- miejscówka

Podsumowując popieram kandydaturę Płocka na MP18.

Image
http://www.zenterrain.com
zenterrain

Has liked: 8 times
Been liked: 319 times
  • Website

by KędzioR_vo » December 5th, 2017, 6:46 pm

SamboR wrote:
4. Glosuja jedynie osoby ktore byly na przynajmniej dwoch dwudniowych wyjazdowych turniejach w roku 2k17.
Tu dorzuciłbym jeszcze organizację takiego turnieju liczoną jak udział w takim, mimo wszystko.

Zdecydowanie popieram.
W końcu organizacja dużych turniejów też liczy się chyba do bycia zaangażowanym w środowisko? ;)

A w ogóle wszyscy się nie popisaliśmy, że dopiero teraz wymyślamy sposób wyboru miejsca mistrzostw. Rudy ma najlepszy refleks wśród szachistów :P

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by Maniac » December 5th, 2017, 7:08 pm

Konuhageruke wrote:
Mroczyslaw wrote:4. Glosuja jedynie osoby ktore byly na przynajmniej dwoch dwudniowych wyjazdowych turniejach w roku 2k17.

No to przepadło. Byłem na jednym i 1 zrobiłem :/ Ale przy tym punkcie, który w głębi serca popieram najbardziej, nie okaże się czasem, ze głosujących możemy policzyć a palcach?

Jak dla mnie zrobienie jednego dwudniowca powinno się liczyć nawet mocniej niż tylko przyjechanie na gotowe - wiesz więcej czego potrzeba/czego zabrakło i czy miejscówa/ludzie na których głosujesz są w stanie to zapewnić :)
Tak czy siak siłą rzeczy byłeś na dwóch, więc się liczy :D
Maniac

Has liked: 34 times
Been liked: 46 times

by KreoL » December 5th, 2017, 9:39 pm

Image

W imieniu Armii PomoRze, oficjalnie zgłaszam kandydaturę Trójmiasta do organizacji MP 2018

Proponowany termin: lipiec 2018

Wejściówka na poziomie: +/- 50 PLN (+/- 60 PLN dla spóźnialskich)

Co oferujemy:

- Miejsce do grania w Stacji kultura w Rumi mogące pomieścić powyżej 100 osób (Były tam już organizowane turnieje WH40K na taką liczbę osób)
- Specjalnie dla Was zorganizowaliśmy nieprzecenioną bliskość morza i plaż
- Z miejsca gier blisko jest do komunikacji i gastronomii
- Posiadamy bogatą i wciąż rozwijaną bazę terenową, własnymi możliwościami możemy bez problemu zastawić 12 stołów, a może być tego jeszcze więcej, zapewniamy możliwość gry na prototypach terenów różnych firm
- Mamy doświadczenie w organizowaniu 2 dniowych eventów o czym wiecie najlepiej

Image

- After party z najlepsza ekipą w mieście
- Nasi 3 Warcorzy zapewniają wysoki poziom sędziowania, a do tego na Pomorzu urzęduje najlepsza sędzina techniczna ?? W razie nieparzystej ilości graczy HanSolo będzie sędzią liniowym – wszystko to wypróbowaliśmy na ostatnich pomorskich mistrzostwach

Image

Wejściówka idzie w całości na nagrody, gadżety i koszty turniejowe.
Duża ilość sponsorów powinna zapewnić nam bogatą wyprawkę dla każdego z graczy, jak na ostatnich Mistrzostwach PomoRza.

Czekamy na Was na Pomorzu
Image

EDIT:
I oczywiście gwarantujemy pięknie pomalowane modele Waszych oponentów jako, że wymóg malowania jak najbardziej będzie :twisted:
Last edited by KreoL on December 6th, 2017, 12:53 pm, edited 2 times in total.
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

by Narrator » December 5th, 2017, 10:08 pm

Chyba można w takim razie już głosować :)
Narrator

Has liked: 147 times
Been liked: 76 times

by Konuhageruke » December 6th, 2017, 8:28 am

No to mam problem. Płock bliżej, ale w Rumii już byłem i chwalę sędzinę techniczną. Nie potrafię się zdecydować... Lipiec jednak mi bardziej odpowiada.
Konuhageruke

by Mroczyslaw » December 6th, 2017, 9:53 am

Generalnie slicznie prosze wszystkich czytajacych temat koordynatorow srodowisk i warcorow zeby zaktywizowali do glosowania swoich graczy:)
'Look at you, hacker: a pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine? '

Warcor Poznania - w kwestii gier/wprowadzenia do systemu/spotkań klubowych zapraszam na PW!:D

Mroczyslaw

by leigabar » December 6th, 2017, 9:59 am

Konuhageruke wrote:No to mam problem. Płock bliżej, ale w Rumii już byłem i chwalę sędzinę techniczną. Nie potrafię się zdecydować... Lipiec jednak mi bardziej odpowiada.

Ty masz problem? :D

Ja chciał bym MP18 w Płocku ale chłopaki zrobili super turniej w Rumi więc o MPki też jestem spokojny.

Mój głos mają, nie tylko dla tego, że na siebie głosować nie wypada ale też dla tego, że naprawdę zasłużyli.

Pzdr.
L.
leigabar

Been liked: 26 times

by Narrator » December 6th, 2017, 10:50 am

Swoją drogą, jeśli w Rumi jest tyle miejsca, to może się podzielić turniejami i tam np. zrobić DMP? Chyba, że Chełmża w tym roku również jest na nie chętna?
Narrator

Has liked: 147 times
Been liked: 76 times

by Pająk » December 6th, 2017, 10:52 am

Byłem na kilku dwudniowych turniejach, w tym MP, więc się wypowiem :-) obie kandydatury mocne, ale głosuję na Rumię, jest morze, jest świetna organizacja, którą już poznałem, mają mój głos :-)

Środowisko : Poznań
Turnieje dwudniowe : Wrocław, Rumia, Kozłów, Chełmża
Last edited by Pająk on December 6th, 2017, 1:54 pm, edited 2 times in total.
:pano: 3272 pkt. 101 modeli
:merc: 387 pkt. 17 modeli
:aleph: 55 pkt. 2 modele
Pająk

Has liked: 78 times
Been liked: 53 times

by Mroczyslaw » December 6th, 2017, 12:28 pm

Głosujących ślicznie proszę o podanie owych dwóch turniejów dwudniowych wyjazdowych przy głosowaniu;) Jak i rodzimego community.
Bo nie ogarnę w którymś momencie;)

Mroczyslaw

by Łysy » December 6th, 2017, 12:56 pm

A czy wybraliśmy system głosowania, którym wybierzemy system głosowania na organizatora MP? Czy od tej decyzji obowiązuje też druga instancja? I czy sędzia otrzymał już wynagrodzenie?

Popieram Pomorze :)
Image
Łysy

Has liked: 0 time
Been liked: 32 times

by Hansolo » December 6th, 2017, 12:59 pm

Stop stop stop!

Do kiedy zgłaszamy kandydatury? (gdzieś było że do piątku, ale zagubiło się w dyskusji)
W jaki sposób głosujemy?
Kto jest uprawniony do głosowania?
Czy organizacja turnieju liczy się jako udział?

Może gdzieś już zostało to ustalone, ale warto by było zebrać to do kupy i umieścić na początku tematu.

No i poczekać chociaż pro forma do piątku i sobotę postawić nowy temat z samym głosowaniem (bo tu zaczyna się powoli robić zamieszanie).
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
Hansolo

Has liked: 5 times
Been liked: 162 times

by Mroczyslaw » December 6th, 2017, 1:04 pm

W sumie fakt.
Poczekamy spokojnie do piatku jak tak. Tu sobie dyskutujcie na spokojnie.

Temat z glosowaniem rozpisze.
Pewnie cos takiego:
Glosowanie trwa od 9.12. do 10.12.
Uprawniony do glosowania jest kazdy kto w roku 2017 byl na przynajmniej dwóch wyjazdowych dwudniowych turniejach Infinity. Organizacja takiego turnieju liczy się również jako jeden wyjazd.
Ważny głos powinien zawierać dwa turnieje wyjazdowe w których się uczestniczyło w celu weryfikacji jego ważności.
Każdy uprawniony do głosowania może oddać głos na jedną z propozycji:

[...]

Czegoś Wam brakuje? Uwagi?

Mroczyslaw

by Konuhageruke » December 6th, 2017, 1:13 pm

Nie chcę być wybredny, ale głosowanie w 2 dni weekendowe jest lekko wykluczające tych, co robią sobie wypad z dziewczyną/żoną/kochanką/kolegą na weekend. Może przeciągnij to do poniedziałku, wtorku nawet?
I może za dużo oczekuję, ale podanie jakiegoś argumentu lub dwóch za poparciem kandydatury też by było fajne. Choć wiem, że większość argumentów będzie się powtarzać, albo będzie banalna "lubię morze/blisko Wawy/Mam obiecane 1 miejsce u sędziego :D".
Konuhageruke

by Mroczyslaw » December 6th, 2017, 1:45 pm

Konu, generalnie sadzilem ze na luzie do konca styczniaa bedzie mozna to poprowadzic, ALE Leigabar do konca tygodnia MUSI rozpisac wniosek do wladz miasta o dofinansowanie miedzy innymi tego turnieju jelsi go dostanie. (co zasygnalizowal wczoraj)
Tak wiec cala sprawa na jego prosbe nabrala szalenczego tempa. Sam mam plany na weekend np niespecjalnie zakladajace ze bede przy laptopie, zupelnie nie, jade na wies.

tak wiec chodzi tu jedynie o Leigabara i plocka kandydature. I jej byc lub nie byc?:P Dunno.

Mroczyslaw

by Konuhageruke » December 6th, 2017, 1:51 pm

W sumie racja.
Chyba, że założymy, że kto nie robi MP robi DMP... tylko, że 2 duże imprezy będą miesiąć po miesiącu wtedy :(
Konuhageruke

by Mroczyslaw » December 6th, 2017, 1:56 pm

Zupelnie jak w tym roku. Pytanie czy to wlasnie bylo przyczyna slabej frekwencji na MP. IMO nie. Plus jak pisales w innym watku, duze zageszczenie eventow w drugiej polowie roku tez bylo problemem.
Anyway, najlepiej by bylo gdyby tak wlasnie sie stalo - jedni robia MP, drudzy DMP. Terminowo tez mogliby sie dogadac i pierwszy turniej zrobic na poczatku lipca, drugi na koncu sierpnia. Wtedy byc moze przerwa czasowa bylaby wystarczajaca? Tylko jak rozumiem, wszyscy sa chetni na MP, nikt na DMP.

Bo w sumie mam nadzieje ze nikt nie wytnie nikomu numeru i nie zrobi turnieju tydzien po tygodniu.

Fajnie jakby ludzie sie generalnie podeklarowali kiedy mniej wiecej chociaz planuja zrobic duze imprezy. Ale to w temacie kalendarza turniejowego.

Mroczyslaw

by SamboR » December 6th, 2017, 2:18 pm

Konuhageruke wrote:Nie chcę być wybredny, ale głosowanie w 2 dni weekendowe jest lekko wykluczające tych, co robią sobie wypad z dziewczyną/żoną/kochanką/kolegą na weekend. Może przeciągnij to do poniedziałku, wtorku nawet?
I może za dużo oczekuję, ale podanie jakiegoś argumentu lub dwóch za poparciem kandydatury też by było fajne. Choć wiem, że większość argumentów będzie się powtarzać, albo będzie banalna "lubię morze/blisko Wawy/Mam obiecane 1 miejsce u sędziego :D".

Forum nie działa z telefonu komórkowego a zasięg w kraju jest beznadziejny. Powszechne informacje.
Dwa dni, nawet weekendowe wystarczą, po uczestnictwie w temacie kilku osób widać, że reszta czeka na konkrety żeby sobie ponarzekać :D
Wargaming Wrocław
SamboR

by Mroczyslaw » December 6th, 2017, 2:29 pm

Prawda jest taka, ze sytuacja zupelnie nie jest idealna.
Ale trzeba pracowac z tym co sie ma, prawda? Wszystkim chyba zalezy zeby wyszlo dobrze i o tym warto pamietac.

Mroczyslaw

by Narrander » December 6th, 2017, 8:00 pm

Czemu wyjazdowe turnieje w których się brało udział muszą być koniecznie dwudniowe?
Wznoszę Veto, rozdzieram szaty i robię Rejtana!
Byłem w Koszalinie, który był jednodniowym fabularnym turniejem, Chełmży i na ojczystych Mistrzostwach Pomorza i wychodzi na to, że nie mogę głosować XD
No pasaran!

Image
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by Pająk » December 6th, 2017, 8:21 pm

a mieszkasz w Gdańsku, czy w Rumii?
:pano: 3272 pkt. 101 modeli
:merc: 387 pkt. 17 modeli
:aleph: 55 pkt. 2 modele
Pająk

Has liked: 78 times
Been liked: 53 times

by KędzioR_vo » December 6th, 2017, 8:28 pm

Narrander wrote:Byłem w Koszalinie, który był jednodniowym fabularnym turniejem, Chełmży i na ojczystych Mistrzostwach Pomorza i wychodzi na to, że nie mogę głosować XD

A to źle, że nie możesz głosować, bo... ? :D
:P

No i zauważyliście, że jest wymóg 100% malowania w obu ogłoszeniach?...

...

Image

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by Narrander » December 6th, 2017, 8:30 pm

Niby w Gdańsku, ale Rumię organizowało nasze trójmiejskie środowisko. Nie wiem, czy to się liczy XD
Aczkolwiek nadal uważam, że do głosu powinny być dopuszczone również osoby uczestniczące w jednodniowych ogólnopolskich (gdzie były może ze dwa?)!

P.S: KR, ja nie wiem, czy Ty wiesz, ale chyba wiesz na kogo bym głosował ;)
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by leigabar » December 6th, 2017, 9:29 pm

Nie dawajcie wiary opowieściom warcorskiego trio z 3 city o morzu. Nie zobaczycie go a jedyne szymienie jakiego doświadczycie będzie od trunków pospolitych jakie wam zaserwują. Tymczasem w Płocku, stolicy Książąt Mazowieckich nie dość że będziecie mieli okazję na własne oczy zobaczyć najszerszą część Wisły to i trunki przedniejsze na stolach zwykły się pojawiac. Pamiętajcie nie dajcie się zwieść pruskiej propagandzie!
:D
Pzdr.
L.
leigabar

Been liked: 26 times

by SamboR » December 6th, 2017, 9:40 pm

Narrander wrote:Czemu wyjazdowe turnieje w których się brało udział muszą być koniecznie dwudniowe?
Wznoszę Veto, rozdzieram szaty i robię Rejtana!
Byłem w Koszalinie, który był jednodniowym fabularnym turniejem, Chełmży i na ojczystych Mistrzostwach Pomorza i wychodzi na to, że nie mogę głosować XD
No pasaran!

Image

No właśnie.
Małoś świata widział to i głupoty o veto pleciesz ;)
Wargaming Wrocław
SamboR

by Zippy » December 6th, 2017, 10:12 pm

Oddaje swój głos na Płock.
Nie będę niczym argumentował. Po prostu uważam że to musi się udać i tyle :D
Jedynym sposobem żeby zmądrzeć, jest gra z mądrzejszym przeciwnikiem.
ImageImageImage[Combined Army

zippy.infinity@o2.pl
Warszawska Liga Zippy'ego Infinity
Zippy

Has liked: 74 times
Been liked: 6 times

PreviousNext

Post a reply
127 posts • Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Return to Turnieje oraz granie zorganizowane

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]