Moderators: Alkasyn, SamboR, Mroczyslaw
by leigabar » December 8th, 2017, 9:46 am
by Kidaro » December 8th, 2017, 11:06 am
by Pająk » December 8th, 2017, 12:15 pm
by Mroowkojad » December 8th, 2017, 12:55 pm
by Pająk » December 8th, 2017, 8:11 pm
by Mroowkojad » December 8th, 2017, 9:22 pm
by Konuhageruke » December 12th, 2017, 7:37 am
by KędzioR_vo » December 12th, 2017, 1:13 pm
Konuhageruke wrote:Skoro MP ogarniete, to moze czas na dyskusje o DMP?
by Venator » December 12th, 2017, 7:35 pm
KędzioR_vo wrote:Acz wyjaśniam od razu, że to PomoRze wykonało pierwszy krok w kierunku wymogu wymalowanych armii na turniejach wyższej rangi i jako prowodyrowie zamieszania musimy być konsekwentni. Kolejne rozgrywki mistrzowskie u nas również będą z takim wymogiem.
PozdRawiam
by Pająk » December 12th, 2017, 9:10 pm
KędzioR_vo wrote:Konuhageruke wrote:Skoro MP ogarniete, to moze czas na dyskusje o DMP?
Dyskutować można, tylko po ostatnich radościach nie wiem, kto się podejmie organizacji kolejnych dużych turniejów.
Wiem przykładowo, że u nas w Trójmieście nieco osłabły nastroje.
Nie zmienia to faktu, że swoje robić będziemy i na pewno jakiś kolejny turniej dla większej rzeszy graczy zorganizujemy. Acz wyjaśniam od razu, że to PomoRze wykonało pierwszy krok w kierunku wymogu wymalowanych armii na turniejach wyższej rangi i jako prowodyrowie zamieszania musimy być konsekwentni. Kolejne rozgrywki mistrzowskie u nas również będą z takim wymogiem.
PozdRawiam
by Konuhageruke » December 13th, 2017, 12:56 pm
by Mroczyslaw » December 13th, 2017, 1:25 pm
by Maniac » December 13th, 2017, 2:13 pm
by ysgarran » December 13th, 2017, 2:14 pm
by Mroczyslaw » December 13th, 2017, 2:17 pm
by Dark Daturazi » December 13th, 2017, 5:01 pm
by jezus » December 13th, 2017, 6:55 pm
by Mroczyslaw » December 13th, 2017, 8:26 pm
by Venator » December 14th, 2017, 10:54 am
by Mroczyslaw » December 14th, 2017, 11:06 am
Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) /
by Pająk » December 14th, 2017, 11:46 am
by Venator » December 14th, 2017, 11:49 am
Mroczyslaw wrote:Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) /
Przepraszam, ale jesli sadzisz ze pare miechow organizacji, zalatwiania sali, sponsorow, pilnowania wplat, bonusow, gratisow, noclegow, obiadkow, uzeranie sie z marudami na forum, ganianie graczy, a nastepnie 3 dni wyjete z zycia na sedziowanie, ustawianie stolow, chowanie stolow, odpowiadanie na milion pytan jest warte tych 5 euro(ktore i tak pewnie pojda na kolejny ITS Pack, czy inne nagrody na kolejny turniej ) to... nie wiem czy smiac sie czy plakac
by Mroczyslaw » December 14th, 2017, 12:05 pm
Venator wrote:Mroczyslaw wrote:Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) /
Przepraszam, ale jesli sadzisz ze pare miechow organizacji, zalatwiania sali, sponsorow, pilnowania wplat, bonusow, gratisow, noclegow, obiadkow, uzeranie sie z marudami na forum, ganianie graczy, a nastepnie 3 dni wyjete z zycia na sedziowanie, ustawianie stolow, chowanie stolow, odpowiadanie na milion pytan jest warte tych 5 euro(ktore i tak pewnie pojda na kolejny ITS Pack, czy inne nagrody na kolejny turniej ) to... nie wiem czy smiac sie czy plakac
Skoro tak cię to męczy to przestań. Czy ktoś ci każe się tym zajmować? Imo lepsze wyjście niż nie podoba mi się użeranie z marudami to od teraz głosować mogą tylko gracze spełniający wymagania xyz.
Decydując się na organizację turnieju pogodziłeś się z tymi wszystkimi niedogodnościami.
by Venator » December 14th, 2017, 12:17 pm
by leigabar » December 14th, 2017, 12:18 pm
Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) a nawet jeśli to rozumiem że jakiś tam cel swój macie. Jeśli nie chcecie to nikt nie broni przestać.
)
by Venator » December 14th, 2017, 12:20 pm
Mroczyslaw wrote:Venatorze, po prostu doskonale wiem dla kogo i czemu 'sie mecze':D Dla fantastycznych ludzi z Polski i Czech dla ktorych chce zrobic cos fajnego
I mysle ze inni orgowie maja podobne podejscie
by Venator » December 14th, 2017, 12:29 pm
leigabar wrote:
MKF Tawerna jako OPP nie zarabia na żadnym organizowanym przez siebie wydrzeniu.
Owszem możemy nie robić nic związanego z infinity jeśli rzeczywiście się okaże, że tak jest to postrzegane przez większą część środowiska.
Naszym nadrzędnym celem statutowym jest oderwanie młodych ludzi od komputerów i pokazanie możliwości spędzania czasu innych niż online a także rozwijanie innych umiejętności i mamy inne cele statutowe które jako hobbyści i społecznicy robimy w i dla miasta w którym żyjemy.
Nie podoba mi się bardzo zarzut o brak bezinteresowności jako wolontariuszowi biorącemu udział w różnych akcjach ot bo mam taką wewnętrzną potrzebę i pozwolę sobie potraktować taki zarzut całkiem serio i bardzo personalnie bo dla mnie jest on równoznaczny z opluciem lub wymierzeniem policzka.
Zaczynam się zastanawiać czy sens jest cokolwiek robić dla polskiego środowiska infinity jako ogółu.
Szanuję zdanie ludzi którym się wymóg 100% pomalowania figurek nie podoba i o naiwny ja, liczyłem, że społeczność jako taka uszanuje decyzję o wprowadzeniu takiego wymogu przez organizatora.
A może słuszne było by rozpoczynanie dyskusji w podobnym tonie pod każdym turniejem nie posiadającym wymogu malowania?
Zgłosiłem kandydaturę naszego ośrodka do organizacji MP 18 w dobrej wierze i jako miejsce wytypowane w głosowaniu zorganizujemy MP 18 starając się żeby wszystko wyszło najlepiej jak się da choćby finalnie okazało się, że pojawi 10 osób.
Pzdr.
L.
by Pająk » December 14th, 2017, 12:30 pm
by SamboR » December 14th, 2017, 1:20 pm
by Nazroth » December 14th, 2017, 1:27 pm
Venator wrote:Nie zgodzę się że organizator skoro organizuje turniej to wszyscy powinni go po stopach całować, bo nie robicie tego do końca bezinteresownie ( zbierając jakieś tam punkty od CB) a nawet jeśli to rozumiem że jakiś tam cel swój macie. Jeśli nie chcecie to nikt nie broni przestać.
Venator wrote:Tu widzę, że sie nie zrozumieliśmy zupełnie. Piszac że każdy jakiś swój cel ma nie zarzucam nikomu działania zarobkowego czy chęci zdobycia sławy.
Chodziło mi o to że każdy kieruje się jakimiś wewnętrznymi potrzebami, które go motywują do organizacji.
Venator wrote:Jestem pewien, że znajdą się inni którzy zorganizują turniej i community będzie dalej żyło.
Venator wrote:A jeśli nie, to oznacza że było to słabe community.
Venator wrote:Skoro tak cię to męczy to przestań. Czy ktoś ci każe się tym zajmować? Imo lepsze wyjście niż nie podoba mi się użeranie z marudami to od teraz głosować mogą tylko gracze spełniający wymagania xyz.
Decydując się na organizację turnieju pogodziłeś się z tymi wszystkimi niedogodnościami.
Venator wrote:Mi osobiście bardziej przeszkadza nie przygotowanie do gry pod tytułem nie mam zaznaczonych lof bo to psuje moje malowani ( a takie armie też widziałem)
Argumentów o wyższości pomalowanych modeli nad niepomalowanymi jest milion i juz wszystkie na przestrzeni lat zostały powiedziane.
Jeśli jest wymóg malowanych modeli to nie mogę znieważyć organizatorów/graczy swoimi niepomalowanymi modelami, chyba że z domu też to działa...
Czas jaki kto spędza na malowaniu jest bardzo indywidualny i argument o dużej ilości czasu dla mnie nie istnieje. Każdy maluje tak szybko jak chce/na ile ma czas itd..
Są osoby których w ogóle nie interesuje malowanie modeli. rozumiem że im mówimy spadówka/zapłaćcie malarzowi albo sami jednak przekonajcie się że malowanie jest suuuper.
Ale akceptuję wolę "większości"
Pozdrawiam