• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandKącik artystyczno-modelarski
  • Search
  • Print view

Made by Shizune - dużo, wszędzie, na raz ludków.

Model Showcase

Moderators: Alkasyn, SamboR, KędzioR_vo

Post a reply
146 posts • Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Re: Made by Shizune - dużo, wszędzie, na raz ludków.

by KędzioR_vo » April 8th, 2016, 10:51 am

Shi... wrote:Model, jak i reszta niebieskich ludków ma służyć do zabijania. Został porządnie zabezpieczony, mam nadzieję, że wszystko będzie okej :)

To brzmi... brutalnie :D
Od razu widzę w wyobraźni, jak przed bitwą wbijasz przeciwnikowi Serapha w głowę, a później ścierasz krew i resztki mózgu ofiary, sprawdzając, czy lakier wytrzymał kolejne starcie i 10:0 do przodu :P

...Zu... wrote:Ja mam zmienne uczucia. Z jednej strony bardzo lubię a z drugiej trochę mnie nudzi. Choć do mojego Acontecimento mam mega sentyment. Myślicie, że wydadzą mi boxa regularów? Bo starych wstyd postawić obok takiego fizyliera... :?

Cóż, wstyd się przyznawać, ale mój pierwszy zakup z Infi to był właśnie wybór między Acontecimento a Bahramem. Klimat dżunglowych regularsów z Akalisem i Bagh-Mari trafiał w me gusta, ale reszta PanO już zdecydowanie nie. I te brzydkie pukawki.

Nie żałuję wyboru ;)

...Ne wrote:Swoją drogą PanO w Twoim stylu mogłoby być fantastyczne :D

Nie pisz tak nawet :P

Chociaż...
Jeden z moich tajnych projektów to figurka PanOcki właśnie, już skonwertowana odpowiednio, czeka na lepsze czasy. Zresztą jeszcze dwaj Alephowcy są w WiPie. Ze wstydu czcionka mi zmalała : P
Niedawno doszła mi bardziej twórcza robota, też związana z figurkami, ale nie Infi i bardziej w 2D, w związku z czym na malowanie czasu niestety mniej. Wszystko poczeka.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by shizune » April 11th, 2016, 3:26 pm

Nie jestem aż taka brutalna :D Ale metalowe dreadnoughty kusiły żeby nimi rzucać :P

Każda droga rozwoju jest dobra w modelarstwie. Tym bardziej jeśli mamy opory. Tak zmuszam się do robienia czerwonych figurek i kiedyś nadejdzie taki dzień, że będę zadowolona z efektu :P

A tymczasem, tacy chłopcy:
Galwegianie mają tak krzywe nogi, że anatomia tego przypadku nie ogarnia. Ani trochę :D Ale tak przyjemnie się ich maluje, że szok. Mają takie fajne, czyste linie. Trochę przypominają figurki warhammera, tą swoją "dosłownością". Nawet nie wiem jak to określić.

Wallace natomiast, jest taki "po środku". To bardzo drobny model, już nie tak wygodny i łatwy do malowania.
Dopiero teraz Corvus osiągnął chyba równowagę pomiędzy prostotą linii, detalami i wyraźnym odlewem a skalą i anatomią.

Wallace dostał nawet koszerny tartan klanu Wallace :D Ten najbardziej klasyczny.

Image

Image
https://www.facebook.com/madebyshizune
shizune

Has liked: 22 times
Been liked: 54 times
  • Website

by iorq » April 12th, 2016, 5:57 am

O! kurde! inwazja uzbrojonych marchewek!
Malowanie jak zresztą zwykle pierwsza klasa ale szkoci chyba mają inny kolor włosów niż rudy :P
Znany również jako Elmo
iorq

Has liked: 9 times
Been liked: 11 times

by Maru » April 12th, 2016, 12:51 pm

ach :)
piękne malowanie modeli specjalnej troski
legendarny szkot z trzecim kolanem
codo malowania - stare pokraki malowało sie bardzo przyjemnie i szybko , potem nastała era nadmiaru syfu na modelu- tu załapuje się Walece , Odaliski i kilka innych modeli wygląda to fajne ale w czasie malowana nie wiadomo czy to co sie maluje to pasek czy może cos innego , nie wspomnę o guzikach / sprzączkach - niewiadomo czy mini nadlew czy detal
ale dla pociechy - pośredni zestaw szkotów pomiędzy najnowszym a tymi anatomiczne zastanawiającymi to dla odmiany inwazja garbusów :lol:
Trafky to z takiej taśmy z naklejka czy cos kombinowanego ??
Nothing is True, Everything is Permissible. ~~ Hasan bin Sabbah
why no banners on ?? img -___-'
Maru

Has liked: 0 time
Been liked: 48 times

by shizune » April 20th, 2016, 9:26 pm

No właśnie. Perfekcyjnie ująłeś tą ewolucję Corvusowych odlewów Maru :)

Wiem, że są rudzi :D Ale nie mogłam się powstrzymać, następni będą blond, iorq :cool:

Trawsko to:
Bluszcz z Army Paintera
Meadow flowers z Army Paintera
Średnie krzaki z Polaka
shizune

• Website

by Kinematik » June 16th, 2016, 1:50 pm

Wszystko jeszcze raz przejrzałem i zostaje mi tylko powiedzieć, że zazdroszczę talentu :D
Zastanawiałaś się kiedyś, aby nagrywać tutoriale? Chętnie podkradłbym co nieco :twisted: jakiś styl i schematy kolorystyczne zwłaszcza dla Alephu :twisted:
Z niecierpliwością czekam na więcej!
Kiedyś coś tutaj wpiszę.
Kinematik

Has liked: 1 time
Been liked: 4 times

by Nevras » September 22nd, 2016, 11:29 am

Hej,

Mam małe pytanie - jakiego lakieru (/lakierów) używasz do figurek? Finalny efekt jest genialny! Niestety, jakbym nie pomalował figurek to lakier psuje wszystko, raz nawet psując całą figurkę przez biały nalot :/
Nevras

Been liked: 0 time

Re: Made by Shizune - no wielka aktualizacja 23.10.16 ;)

by shizune » October 23rd, 2016, 2:13 pm

Hej wam ;) Daaaaaaaawwno mnie tu nie było.

Teraz będę aktualizować ten temat przez 100 lat, ale gdzieś tam zacząć trzeba :) Może ktoś z was widział co nieco na fb, ale ja lubię sobie pogadać na forum . To takie lokalne i archaiczne :D Od razu przypominają mi się czasy kiedy miałam 13 lat spędzałam mnóstwo czasu na dyskusjach na forum lokalnego sklepu z figsami.

Najpierw odpowiem (wybaczcie, że tak późno)

@Kinematik : A wiesz, że nawet jakiś Aleph mnie czeka niebawem. Sporo dość :D Ja staram się przygotowywać tutoriale ale często wpadam w taką pułapkę "Nie, te zdjęcia są słabe, można to wytłumaczyć lepiej". I potem nic z tego ni ma ostatecznie. Niedokończonych tutków, które wciąż ulepszam mam chyba kilkanaście. Dobra wiadomość jest taka, że może kiedyś będę w tym na prawdę dobra ;) Zła, że wszyscy będziemy okropnie starzy.
A tak poważnie, to staram się nad tym pracować. Przyszły rok zapowiada więcej czasu na twórczość pro publico bono. :D

@Nevras: Army Painter'a w buteleczce : http://www.bard.pl/6,15414,oferta,pojedyncze-farby-army-painter,farby-anti-shine.htm Jest doskonały. Nazroth mi polecił. Nie zmienia kolorów, dobrze chroni powierzchnię. Jest prawdziwie matowy.
Dobrze wstrząśnij i nakładaj pędzelkiem :)

A teraz zaktualizuję. Skoro nie wiem od czego zacząć, zacznę od kombajnu, bo był niedawno :) Prace nie będą ułożone chronologicznie, wybaczcie ;) Będę za to dodawać je tematycznie.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

W najbliższym czasie wkleję jeszcze trochę Tohaa, Szkotów, Innej Tohaa, Nomadów i YuJingu.
Dajcie znać, co myślicie o wzorzystym kombinacie. ;)
shizune

• Website

by Usashi » October 23rd, 2016, 3:33 pm

Tak się ostatnio martwiłem, że nie ma żadnych nowości w tym temacie, dobrze że postanowiłaś to zmienić ;)
Figurki jak zwykle cudowne, podoba mi się zestawienie kolorów. Nie wiem czy tylko mi się tak kojarzy, ale wyszedł klimat podwodno-oceaniczny.

Tak w ramach marudzenia, umbra legat wygląda mniej korzystnie ze względu na podobne natężenie koloru płaszcza i fioletowej skóry/organicznych elementów pancerza. Samarytanin, przy swoich szarościach i większych kontrastach lepiej się prezentuje, a leget jakoś się optycznie gubi - w ogóle nie widać jego złej mordki.

Freehandy jak zwykle uczta dla oczu i miażdżą jakością wykonania.
To mała prywata, ale ja poproszę w kolejnej odsłonie zdjęcia do yu jingu :)
Usashi

Has liked: 91 times
Been liked: 105 times

by Zero » October 24th, 2016, 3:31 pm

WOW! :shock: Nie pomyślałbym że Kombinat w tych kolorach mi się spodoba, ale tobie się udało to sprawić :D Samarytanin ze względu na więcej szarości najlepiej imho wypadł (ale reszta oczywiście najwyższy poziom prezentuje również ;) ).
Zero

Has liked: 32 times
Been liked: 3 times

by KędzioR_vo » October 24th, 2016, 7:27 pm

Świetne figurki, do czego zresztą nas przyzwyczaiłaś :) Bardzo ładna kolorystyka, świetne zestawienie barw, no i jakość pracy wyśmienita.
Genialna spódniczka Oznatki i ciuchy tego dużego wyłażącego z kapusty, chylę czoła :)

Z czepiania się (nazwijmy to konstruktywną krytyką ;) ) mógłbym tylko zwrócić uwagę na fakt, że włosy i inne elementy naturalne (jak skóra) nie odróżniają się od pancerzy i elementów technicznych. Zwłaszcza dotyczy to morackich bród. Myślę, że inne cieniowanie, dodatkowy glejz z brązu dla przełamania czy coś takiego sprawiłyby, że te fragmenty wyglądałyby naturalniej i odróżniały się od technicznej reszty.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by shizune » November 6th, 2016, 8:32 pm

Dzięki za wszystkie opinie :glomp: :D

Faktycznie przy Umbrze jakoś się nie odnalazłam, zaburzyłam proporcje kolorów na niekorzyść biednego figsa. Sama widzę to wyraźnie dopiero na fotach.
A morackie fejsy to przemalowywałam parę razy :P Nie ma szału to prawda.

Gość od sałaty jest dramatyczny pod względem wyważenia modelu. Jeśli nie dociąży się podstawki, wywala się spektakularnie na pysk, co godzinę niczym zegar z kukułką. Nie polecam ;)

A teraz dla Usashiego :) Wiem, że to mało jak na Yu Jing, ale tak to zaliczam.

Image

No i zajawka do dwóch różnych schematów Tohaa.

Image

Popełniłam też w międzyczasie czerwonych Szwajcarów, tylko zagubiłam gdzieś foty. Muszę poszukać, strasznie dziko to wygląda :D
shizune

• Website

by Mroczyslaw » November 6th, 2016, 8:46 pm

Tohaa-Protoss po lewej super!
'Look at you, hacker: a pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine? '

Warcor Poznania - w kwestii gier/wprowadzenia do systemu/spotkań klubowych zapraszam na PW!:D

Wszechwarcor Ziem Polskich
Mroczyslaw

Has liked: 253 times
Been liked: 119 times

by Pierzasty » November 7th, 2016, 3:51 am

shizune wrote:Gość od sałaty jest dramatyczny pod względem wyważenia modelu. Jeśli nie dociąży się podstawki, wywala się spektakularnie na pysk, co godzinę niczym zegar z kukułką. Nie polecam ;)

Jak bardzo się wywala w skali od Maghariby do Gwailo ze spitem? :v:

No i zajawka do dwóch różnych schematów Tohaa.

Popieram przedmówcę, protohaa jest pro.
Pierzasty

Been liked: 220 times

by Plexus » November 7th, 2016, 10:17 am

zacne freehandy! ależ miło się patrzy na te twoje ludziki
Plexus

Has liked: 16 times
Been liked: 31 times

by Godeyes » November 10th, 2016, 4:39 pm

Kiedyś chciałem założyć temat z własnym malowaniem. Głównie dla samo-motywacji. Potem trafiłem na tematy takie jak ten. Teraz już wiem, że nie założę własnego. Bo samo-motywacja zmieniłaby się w skok z mostu w odmęty Wisły... przez tak pomalowane figsy nie chce mi się nawet siadać do malowania własnych - co bym nie zmajstrował, zawsze jest brzydkie :/

Image
weryfikuje.pl
Image
Godeyes

Been liked: 18 times

by shizune » January 17th, 2017, 4:19 pm

To Ten ciapacki skorpion się wywala? :D Musi być nieporęczny. No ale zawsze można nim rzucić jakby ktoś miał przyzwyczajenia z WFB :)

@Godeyes: Nie mów takich cudacznych rzeczy. To wszystko powinno działać odwrotnie. Każdy maluje figsy inaczej i każdy ma własną drogę i własny styl :) Malowanie powinno przynosić radość a rezygnacja z czegoś, dlatego, że się nam wydaje, że inni robią to lepiej to zły wybór.
Nikt by nie grał w piłkę, gdyby myślał "I tak nie kopnę jak Ronaldo". A przecież ludzie lubią grać w piłkę. Nie można marnować takich rzeczy.
Ja maluję na tyle długo, żeby rozumieć pewne techniki i wiedzieć jakie mam możliwości. Kiedy widzę prace np Bena Kometsa, albo Jarheada, czy Karola Rudyka to ten widok w połączeniu z moją świadomością własnej mocy i kreatywności też powoduje zbieranie szczęki z podłogi i płacz nad tym jak mało umiem. I czasem nie mam nawet cienia pomysłu jak ktoś mógł stworzyć jakiś element, mimo mojego doświadczenia i wiedzy. Jestem jak dziecko we mgle wobec nich. Ale to nie powód żeby odkładać pędzle ;)
Bo (i tu ważna prawda z chińskiego ciastka):
Nie ma takiego hobby, w którym koreańskie dziecko nie będzie od Ciebie lepsze.

Ważne by być lepszym nie od kogoś ale od siebie z wczoraj :) Wtedy robiąc pozornie nieważne rzeczy, jesteś codziennie lepszym sobą. Tak sobie tłumaczę bycie człowiekiem.

Życzę Ci radości z samorozwoju :) I wiary w siebie. Powinieneś spróbować założyć temat :) Pójdzie Ci świetnie.

No ale kim ja jestem żeby takie rzeczy pisać :) Bądźcie szczęśliwi malując. Kontynuując temat malowania; Taki Rodok à la Jotums.
Co wy na to? Usiądzie taki styl na kombajnie?

Image

Image
shizune

• Website

by Pierzasty » January 17th, 2017, 6:35 pm

shizune wrote:Co wy na to? Usiądzie taki styl na kombajnie?

Nie usiądzie. Pierwsze skojarzenia to że albo imituje :pano: albo za bardzo lubisz malować niebieski XD
Pierzasty

Been liked: 220 times

by KędzioR_vo » January 17th, 2017, 7:31 pm

Cholera, model malowany oczywiście bardzo dobrze, świetna robota, ale istotnie nie wygląda jak Morat. Nie czuję w nim tej mocy. No i aż się chwieje przez to ;) A te błękity za bardzo kojarzą się z miękkością PanOczki :P I z figurkami Jerzyka ;)
Może, gdyby było więcej czerni, a błękit jako dodatek? Albo chociaż nie dawać tyle bieli.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Usashi » January 17th, 2017, 10:53 pm

shizune wrote:
@Godeyes: Nie mów takich cudacznych rzeczy. To wszystko powinno działać odwrotnie. Każdy maluje figsy inaczej i każdy ma własną drogę i własny styl :) Malowanie powinno przynosić radość a rezygnacja z czegoś, dlatego, że się nam wydaje, że inni robią to lepiej to zły wybór.
Nikt by nie grał w piłkę, gdyby myślał "I tak nie kopnę jak Ronaldo". A przecież ludzie lubią grać w piłkę. Nie można marnować takich rzeczy.
Ja maluję na tyle długo, żeby rozumieć pewne techniki i wiedzieć jakie mam możliwości. Kiedy widzę prace np Bena Kometsa, albo Jarheada, czy Karola Rudyka to ten widok w połączeniu z moją świadomością własnej mocy i kreatywności też powoduje zbieranie szczęki z podłogi i płacz nad tym jak mało umiem. I czasem nie mam nawet cienia pomysłu jak ktoś mógł stworzyć jakiś element, mimo mojego doświadczenia i wiedzy. Jestem jak dziecko we mgle wobec nich. Ale to nie powód żeby odkładać pędzle ;)
Bo (i tu ważna prawda z chińskiego ciastka):
Nie ma takiego hobby, w którym koreańskie dziecko nie będzie od Ciebie lepsze.

Amen. Dobrze, że to zostało powiedziane, a nie chciałem kraść tematu :) Ze swojej strony tylko dopowiem, że zawsze mam szacunek do ludzi, którzy malują figurki, nie zależnie od poziomu malowania. Mi osobiście nie udało się przez 22 lata w tym hobby pomalować żadnej armii dla siebie (pomijam zlecenia), więc pomalowane figurki u innych zawsze budzą lekką zazdrość.

A wracając do tematu, to głupio się powtarzać. Figurki jak zawsze świetne, choć to określenie to duże niedopowiedzenie.
Smocza panna do yu jingu pierwsza klasa, szczególnie freehandy na parasolce, ale skóra też świetnie wyszła :D

W kwestii rodoka, mam takie same odczucia jak Kędzior. W pierwszej chwili zastanawiałem się czy rodocy mają impersonację. :)
I zgadzam się, że mniej bieli mogło by pomóc. Może też zamiast pomarańczu, bardziej schemat łamałaby krwista czerwień.
Usashi

by shizune » January 17th, 2017, 11:27 pm

No. Wiedziałam, że mi pomożecie :D Teraz trzeba tylko znaleźć złoty środek pomiędzy umówionym z klientem schematem jotuma a kombajnową skrzynią biegów.
A jak by zmniejszyć niebieski do akcentu i dodać więcej szarości, pyłu i zniszczeń? ;) wtedy zostawiłabym pomarańcz bo idąc w czerwień, boje się, że wpadnę w końcu na domaru :)

Co myślicie? Pomoże?

Damn a może krew? Taką wiecie porządną z japońskich farbek co śmierdzą jak szatan. Jakieś plamy. Może to nada im agresywniejszego wyglądu? :)
shizune

• Website

by Usashi » January 18th, 2017, 9:36 am

Pytanie co chce klient. Może podobają mu się tacy radośni, PanOpodobni moraci. Z drugiej strony, z doświadczenia wiem, że ludzie nie maja wyobraźni, więc może nie wiedział co dostanie, prosząc o taki schemat ;)

Dodanie szarości, szczególnie jeśli będą ciemne, powinno trochę przełamać schemat. Może spróbować też z granatami lub indygo i zrobić go bardziej monochromatycznie. Ja osobiście cenię infinity za brak czaszek i rozbryzgów krwi, dlatego chyba bym nie szedł w tą stronę, ale wszystko kwestia gustu ;)
Usashi

by Raeone » January 18th, 2017, 9:47 am

Mi te małpy wchodzą choć zasadniczo brzydzę się obcymi rasami w infi. Są spójne, kontrastowe i bajecznie niebieskie. Jedynie bym im nogi przybrudził pigmentami i dał marsjańskie podstawki z mocno czerwoną ziemią.
Prima sort overall.
PanO (NCA,ASA) Aleph (Falanga,V) Tohaa
Raeone

Has liked: 2 times
Been liked: 71 times

by KędzioR_vo » January 18th, 2017, 12:52 pm

ShiZu... wrote:A jak by zmniejszyć niebieski do akcentu i dodać więcej szarości, pyłu i zniszczeń? ;) wtedy zostawiłabym pomarańcz bo idąc w czerwień, boje się, że wpadnę w końcu na domaru :)

Myślę, że pomoże.
Każda opcja z przyciemnieniem figurki powinna nieco odsuwać ją od PanOckowych skojarzeń.
Chociaż z drugiej strony... "nas klient nas pan"

Image

...więc jeśli chce PanOckowych Moratów, to jego sprawa. Jakoś to przeżyjemy. I sami Moraci może też, najwyżej WiP im spadnie ;)

...Ne. wrote:Damn a może krew? Taką wiecie porządną z japońskich farbek co śmierdzą jak szatan. Jakieś plamy. Może to nada im agresywniejszego wyglądu? :)

Ja bym chętnie zobaczył nieco krwi :) Sam jeszcze w Infi nie używałem, ale to tylko kwestia czasu i odpowiednich jednostek ;)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by shizune » February 4th, 2017, 7:42 am

Dzięki wam za opinie, rady i pomysły :glomp:

Póki co zrobiłam kilka rzeczy z moim Jotumsowym schematem :)
Zmniejszyłam niebieski do akcentu i przyciemniłam to co zostało do mroczniejszego niebieskiego ;) Smerfowy został zastąpiony bielą i szarością. Dodałam też nieco pęknięć i lekko dojechałam pomarańcz czerwonym inkiem. Zrezygnowałam z jasnych ciuchów na rzecz czerwonawego brązu. Model zrobił się trochę ciemniejszy.
Zestawiłam z nim Umbrę, żeby sprawdzić jak to się prezentuje w grupie.
Tym razem nie poszłam u tego obrażonego węgorza w szalony kolor skóry. Ten będzie rapował lepiej niż mój poprzedni fioletowy Umbras :) Dajcie znać czy zmiany są pozytywne :D

Buziaki ;)

Image
shizune

• Website

by Nazroth » February 4th, 2017, 7:29 pm

Gusty i guściki. Smerforodok wyglądał odjebanie w kosmos. Bardzo fajny buff niebieskiego pomarańczowym. Wszystko wyglądało spójnie i overall zajebiście. Szkoda, że dałaś się zbałamucić własnej niepewności i głosowi publiczności. Trzeba było cisnąć ten śliczny schemat. Jeszcze jak klient tego oczekiwał to już w ogóle...
My goal is to 'live by the brush' as a passionate hobbyist and a Brush for hire.
Contact me at:
www: http://scarhandpainting.com
Facebook: https://www.facebook.com/scarhandpainting
Nazroth

Has liked: 206 times
Been liked: 206 times
  • Website

Previous

Post a reply
146 posts • Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Return to Kącik artystyczno-modelarski

• Board index