by Pająk » July 24th, 2018, 1:25 pm
by Hansolo » July 24th, 2018, 2:31 pm
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
by Mroczyslaw » July 24th, 2018, 2:56 pm
by Errhile » July 24th, 2018, 3:32 pm
Mroczyslaw wrote:Przeszedl zmiany balansujace i klaryfikujace wiele rzeczy, ale same misje sa generalnie te same od lat. Przynajmniej ja mam takie wrazenie.
by Bananovitch » July 27th, 2018, 6:25 pm
by Mroczyslaw » July 29th, 2018, 9:21 pm
by Bananovitch » July 30th, 2018, 9:07 am
by Mroczyslaw » July 30th, 2018, 10:12 am
by Bananovitch » July 30th, 2018, 1:10 pm
by Mroczyslaw » July 30th, 2018, 1:20 pm
by sorniak » September 4th, 2018, 2:49 pm
by Alkasyn » September 4th, 2018, 4:35 pm
by Usashi » September 4th, 2018, 5:50 pm
by Hansolo » September 4th, 2018, 6:06 pm
Usashi wrote:
Tak, że cały stramline trzeba by było zrobić inteligentnie, żeby nie przesadzić. Ponadto CB musiało by drastycznie zmienić swoja politykę, żeby z każdym nowym dodatkiem nie dorzucać nowych zasad do i tak już spuchniętego systemu. Pytanie, czy pozwoliłoby to zachować inny styl grania wszystkim sektorialom.
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
by Xan » September 4th, 2018, 7:37 pm
by sorniak » September 5th, 2018, 9:02 am
Xan wrote:Z perspektywy nowego gracza, nie chcę by Infinity było zbyt streamlinowane. Bogatość jest dla mnie zdecydowanym plusem.
by Bananovitch » September 5th, 2018, 9:42 am
Hansolo wrote:Usunąć zagnieżdżone skille i połowa roboty z głowy
A sektoriale z biegiem czasu jednak coraz bardziej się zrównują. Patrz TAK - Kozacy mieli braki, więc dostaną nowe jednostki aby broń Boże nie było żadnych dziur.
by Mroczyslaw » September 5th, 2018, 10:52 am
by Dabi » September 5th, 2018, 1:05 pm
a ile gier poprawnie zostalo rozegrane przez Pana? Ja bralem udzial w turniejach, gram dwa lata i wie Pan co - zadnej gry nie zagralem na 100% zgodnie z zasadami. Po cholere takie zasady? Co jakis czas sie dowiaduje - a to gowno nie tak zagrane, inne nie tak... jest to bardzo nieprzyjemne, rozumienie tego, ze gra nie Solid, brak wyprostowanych zasad, nie logiczne wyjatki, ze nie wszystko nawet jest opisane (np. w zeszlym tygodniu - czy mozna atakowac friendly equipment - sprobuj znalezc ze nie wolno) i im wiecej siedzisz w infinity, tym czesciej widzisz te dziury i mniej chce sie grac, bo widzisz ze CB w tym kierunku nic nie robi, ale odwrotnie tylko pogorsza sytuacje.
by Bananovitch » September 5th, 2018, 3:28 pm
by Mroczyslaw » September 5th, 2018, 4:11 pm
by Dabi » September 5th, 2018, 5:21 pm
by Mroczyslaw » September 5th, 2018, 5:26 pm
by Xan » September 5th, 2018, 6:25 pm
sorniak wrote:Xan wrote:Z perspektywy nowego gracza, nie chcę by Infinity było zbyt streamlinowane. Bogatość jest dla mnie zdecydowanym plusem.
a ile gier poprawnie zostalo rozegrane przez Pana? Ja bralem udzial w turniejach, gram dwa lata i wie Pan co - zadnej gry nie zagralem na 100% zgodnie z zasadami. Po cholere takie zasady? Co jakis czas sie dowiaduje - a to gowno nie tak zagrane, inne nie tak... jest to bardzo nieprzyjemne, rozumienie tego, ze gra nie Solid, brak wyprostowanych zasad, nie logiczne wyjatki, ze nie wszystko nawet jest opisane (np. w zeszlym tygodniu - czy mozna atakowac friendly equipment - sprobuj znalezc ze nie wolno) i im wiecej siedzisz w infinity, tym czesciej widzisz te dziury i mniej chce sie grac, bo widzisz ze CB w tym kierunku nic nie robi, ale odwrotnie tylko pogorsza sytuacje.
by Padre » September 8th, 2018, 2:13 pm
by Usashi » September 8th, 2018, 7:14 pm
by Pająk » September 8th, 2018, 8:30 pm
by Pierzasty » September 8th, 2018, 11:30 pm
Padre wrote:Swoją drogą polecam przyjrzeć się doniesieniom o nowej edycji Malifaux - to jest gra, która właśnie przechodzi zmianę, która czeka też Infinity. Wydawca inny, ale założenia zapewne podobne.
- hej, słyszałeś? W przyszłym roku nowa edycja MFX.
Okej, co wiemy?
- Wywalają paru z gry paru ikonicznych masterów i robią jakieś idiotyczne wielkie karty bo mamy za dużo miejsca na stołach
- O żesz ku... Powiedz chociaż, że nowe zasady będą zajebiste.
- No, ee, będzie jakoś inaczej budowanie list na keywordach (co ci pojedzie po kolekcji modeli BTW), masterów się bierze w zestawie z totemem, jest jakaś opcja brania dodatkowego mastera, żetony ominięcia aktywacji i, ee, tego, no jest jeszcze zamknięta beta i mało wiemy.
- Powiedz mi coś dobrego, zanim się załamię. Pokazali jakieś fajne skulpty, coś dobrego do Arkanistów?
- No, dostaniesz jako nowego mastera C. Hoffmana. A nowy Marcus wygląda jak totalny złamas.
- ...
by Alkasyn » September 9th, 2018, 8:24 am
by Mroczyslaw » September 9th, 2018, 9:30 am